Klaas Bakker vijftig jaar organist

Organist-Klaas-BakkerNieuw-Amsterdam/Veenoord – Vijftig jaar organist! Klaas Bakker werd blij verrast door enkele kerkenraadsleden en voorganger van de vrijzinnig hervormde kerk te Nieuw-Amsterdam/Veenoord die geheel onverwacht bij hem op de stoep stonden.

Op 24 december ‘s morgens om tien uur:  organist Klaas Bakker werd blij verrast door enkele kerkenraadsleden en voorganger van de vrijzinnig hervormde kerk te Nieuw-Amsterdam/Veenoord, die plots bij hem op de stoep stonden.

Als 12 jarige invallen

Op kerstavond 24 december 1971 werd Klaas door zijn tante Geesje werd meegetroond naar de kerk. Er was voor de kerstviering geen organist gevonden. De jonge Klaas, amper 12 jaar oud, moest de dienst maar muzikaal op het orgel begeleiden. Hij kon nog niet eens goed met zijn voeten bij de pedalen. Nu, 50 jaar later, zit dezelfde Klaas nog steeds achter het orgel in het vrijzinnig hervormde kerkje te Nieuw-Amsterdam. Het is mede door hem gelukt tot op de dag van vandaag, ondanks alle secularisatie, de lofzang gaande te houden.

Een zeer goede reden om Klaas Bakker een zilveren dasspeld te overhandigen. Na een korte en feestelijke toespraak van mevrouw Zw. Geerlings, overhandigde de heer F. Heerma van Voss de zilveren speld met inscriptie. Mevrouw F. Stuiver schonk de jubilaris daarna een fraai boeket bloemen. Klaas  Bakker zelf sprak in zijn dankwoord de hoop uit nog jaren in het vrijzinnig kerkje te mogen spelen.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!