40 Bedrijven in gemeente Emmen openen hun deuren voor publiek *UPDATE*

Regio –  *UPDATE* 40 Bedrijven in de gemeente Emmen openen hun deuren voor het publiek.  Er gelden sinds het aanscherpen van de coronamaatregelen extra maatregelen en een enkel bedrijf moet helaas afhaken.

De officiële opening zou plaatsvinden bij Woonwijkcentrum Holdert in Emmen. Door het aantal oplopende coronabesmettingen hebben zij besloten niet meer mee te doen aan de Open Bedrijvendag. Dat betekent dat er geen officiële opening is.

De organisatie van de Open Bedrijvendag vraagt wel extra aandacht voor de coronamaatregelen die zijn aangekondigd. Dat betekent dat bezoekers gevraagd wordt een mondkapje te dragen bij het bezoeken van de bedrijven, thuis te blijven bij klachten en 1,5 afstand tot elkaar te bewaren.
Horecabedrijven die deelnemen aan de Open Bedrijvendag vragen om een persoonlijke QR-code en een geldig ID-bewijs.

Link naar de website met deelnemende bedrijven as. zaterdag 6 november.
===============================================================

geen doorgang officiële opening

Oorspronkelijk bericht: Zaterdagochtend 6 november opent wethouder Guido Rink om 8.45 uur de Open Bedrijvendag bij de Holdert in Emmen. Tijdens deze Open Bedrijvendag  zetten meer dan 40 bedrijven in de gemeente Emmen hun deuren tussen 10.00 en 16.00 uur open voor het publiek. Het gaat hierbij om bedrijven uit diverse branches, zoals bouw, onderwijs, techniek, ict, zorg, toerisme, vrije tijd, kunst, gezondheid, kringloop en sport.

Trots op Emmen!

Het thema dit jaar is Trots op Emmen!: “We zijn trots op wat er in Emmen gemaakt en gedaan wordt!” zegt wethouder Guido Rink, “vaak is onvoldoende bekend welke bijzondere producten of diensten in Emmen gemaakt of geleverd worden. Tijdens de Open Bedrijven Dag krijg je de kans om dit van dichtbij te zien. Zo’n kijkje achter de schermen kan ook helpen bij bijvoorbeeld een oriëntatie op een studie of een (nieuwe) baan.” De deelnemende bedrijven
organiseren de hele dag workshops, demonstraties en andere activiteiten voor jong en oud.

Deelnemende bedrijven

De deelnemende bedrijven dit jaar zijn: Techniek en Zorg Academie ROC Drenthe College, Cofian, Mc Donalds, Sligro, Bakkie Koffie, Harwig-Emmen_2019-(13)WHarwig BV, Het Goed Kringloopwarenhuis, MicksArtCollectief, MKBiT, Ondernemend Emmen, Webba, Elektromotoren-Emmen_2019-(9)WElektromotoren Emmen, Elektrotechniek Emmen, JD Techniek, EMD Fijnmechanica, Hobo Hydrauliek, Peters Metaaltechniek, Stichting Wens Ambulance Hondsrug, Verspaningstechniek Noord-Nederland, Condoor Door Components, Cross Point, Afscheidshuis Vlinders, Bedrijfsvakschool Techniek, Esdal Vakcollege, Fit20, Growing Emmen, Hima huis & tuin, Simracing Emmen, Stichting Thuiswerk Company, Studio Dorgelo, Treant Zorggroep – locatie Holdert, Zorggroep Tangenborgh, Autovakmeester De Jonge, Creatieve Decoraties Voor Jou, Galerie Beeldbrengers, JD Kringloop, Molen Grenszicht, Belle Health, Cosse Camper Adventure, Urban Jump en Technologies Added.