Burgemeester geeft startsein duofietsen voor ouderen in Klazienaveen

Klazienaveen – Met een licht feestelijk tintje fietst burgemeester Eric van Oosterhout samen met de bijna 90-jarige Mevr. Kolmer een klein ommetje op één van de twee beschikbaar gestelde duofietsen.

Onder politiebegeleiding werd er vanuit het gezondheidscentrum in Klazienaveen gestart met de twee duofietsen, de tweede duofiets werd door een van de acht vrijwilligers van de Sedna en de 79-jarige Mevr. Voss bestuurd.Gezondheidscentrum_duofiets-web-MSL05159gezondheidscentrum_duofiets-web_MSL05169
De twee duofietsen zijn vanuit de Hooimijt en Tangenborg beschikbaar gesteld voor de werkgroep Dementievriendelijk Klazienaveen. De duofiets is bedoeld om te gaan fietsen met ouderen met of zonder  geheugenproblemen.

Sociaal contact

Er zijn veel ouderen die gezien de huidige situatie waarin onze samenleving beland is, (coronatijd) thuis zitten en weinig aanspraak hebben, en of zelf niet meer kunnen fietsen. Genoemde inwoners kunnen met de duofiets er even op uit en daarnaast hebben ze gelijk iemand om mee te praten, dus gelijk ook wat  sociaal contact. Doordat er twee fietsen beschikbaar zijn kan er ook met een echtpaar gefietst gaan worden. Intussen is er al een groepje van 8 vrijwilligers bij de Sedna ontstaan die bereid zijn om met de doelgroep te gaan fietsen.

Contact opnemen

Bij belangstelling om een keertje te gaan fietsen met een begeleider, kan er contact opgenomen worden met het Welzijn- en Gezondheidscentrum De Blokken Klazienaveen. Dit contact mag natuurlijk ook door een partner, kind(-eren) of een mantelzorger worden gelegd. Vanuit de werkgroep wordt er dan actie ondernomen zoals welke vrijwilliger er ingezet kan worden, een afspraak inplannen en het startpunt afspreken.

Werkgroep dementievriendelijk Klazienaveen

De werkgroep dementievriendelijk Klazienaveen is samengesteld uit medewerkers van Sedna, Hooimijt, Icare, Tangenborg, Allerzorg, Buurtzorg en bewoners.