Alternatief schoolreisje voor kinderen o.b.s. De Spil Klazienaveen

Klazienaveen – Ook dit schooljaar is er geen schoolreisje voor de leerlingen van o.b.s. De Spil in Klazienaveen. Jammer, maar de ouderraad en vrijwilligers maken samen met de leerkrachten er toch een leuke feestweek van.

Omdat er ook dit schooljaar geen schoolreisje voor de kinderen inzit, en de ouderraad vond dat de kinderen toch wel een leuke laatste week verdienden, werd er gezamenlijk een alternatief programma samengesteld. Na flink wat gezellige vergadermomenten, was het idee voor deze week geboren. Een hele week feest, wat een geweldig idee!

Maandag

Op maandagochtend vierden de kinderen de verjaardag van de meester en juffen. De kinderen van gr 1 t/m gr 8 waren door elkaar gemengd en deden leuke spelletjes, knutselen een paar slippers en kregen wat lekkers en een leuke waterspuit cadeau.

Alternatief reisje

De dinsdag was eigenlijk de officiële schoolreisdag, maar een reisje werd er toch gemaakt. De kinderen gingen in groepen met een leuk treintje naar de Kinderboerderij in Zwartemeer, waar er een heerlijk ijsje verstrekt werd, gespeeld en de dieren gestreeld en gevoerd konden worden.De Spil_2021-02De Spil_MSL03378018De Spil_MSL03385024De Spil_MSL03386025

Tegen de middag met het treintje terug bij de school  stond er een snackkar klaar waar een ieder hun patatje en een snackje konden bestellen. De Spil_MSL03472054Op het plein en op het veld, waren verschillende spellen, skippyballen race, water overdragen en een ballon gevuld met water door de basket te gooien en proberen het heel te houden.De Spil_MSL03498061

Rest programma

Op de woensdag is er nog een leuke playbackshow, waarbij ook de juffen en meester met hun optreden voor een verrassing gaan zorgen.
Op donderdag is er de gehele dag een stormbaan en is het ook de laatste dag van groep 8 die  dan afscheid nemen van de basisschool. Dit gaat natuurlijk onder het genot van een heerlijke en gezellige barbecue.
En als laatste wordt er op de vrijdagochtend een vossenjacht gehouden, waarbij elke vos door de kinderen een opdracht uitgevoerd dient te worden.

De Spil_MSL03532073Rebekka Bijl van o.b.s. De Spil Klazienaveen, en leerkracht groep 7/8:
Al met al mag het nu al een geslaagde week genoemd worden. Top geregeld ouderraad en alle hulp!”

error: De inhoud van deze website is beschermd !!