Wie ontvangt er dit jaar een Jeugdlintje?

Emmen/Regio – Gezocht: jonge helden! In november a.s. reikt de gemeente Emmen voor de elfde keer de Emmense Jeugdlintjes uit.

De ‘Emmense Jeugdlintjes’ is een jaarlijkse prijs voor kinderen en jongeren in de leeftijdsgroep van zes tot en met achttien jaar die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen. Daarom is de gemeente Emmen op zoek naar jonge helden!

De gemeente Emmen vindt het fantastisch dat kinderen en jongeren zich inzetten voor anderen, zonder er iets voor terug te krijgen. Met het Jeugdlintje wil de gemeente jongeren in het zonnetje zetten. De uitreiking vindt plaats in november tijdens de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Op die dag laten wij extra zien dat kinderen mee mogen denken en praten over dingen die voor hen van belang zijn.

Wie komt in aanmerking?

Jongeren komen in aanmerking als zij tussen de 6 en de 18 jaar oud zijn en in onze gemeente wonen. Zij zijn meer, of langer dan men mag verwachten, hulpvaardig geweest of een hebben een bijzondere prestatie verricht die van groot belang is (geweest) voor een persoon, straat, buurt. Of een daad hebben verricht waardoor ongelukken met mensen of dieren zijn voorkomen of beperkt zijn gebleven.
Voordragen kan alleen door personen van 18 jaar of ouder en tot 1 oktober 2021. Een deskundige jury beoordeelt de aanmeldingen. De jonge helden krijgen een leuk aandenken en een cadeaubon.

Aanmelden tot 1 oktober

Kinderen of jongeren die in 2020 of 2021 iets bijzonders voor iemand anders hebben gedaan kunnen voor 1 oktober voorgedragen worden door middel van een e-mail naar gemeente@emmen.nl o.v.v. Jeugdlintje.

(Foto: archieffoto 2018)