Langverwachte seizoen opening Emmer Bedrocks begonnen

Emmen – Waar andere competities ondanks de coronaversoepelingen de zomerstop zijn ingegaan stond voor de Bedrocks senioren honkballers de langverwachte seizoen opening op het programma.

Op de Meerdijk in Emmen zondag 27 juni ontving het eerste herenteam van de Bedrocks de Knights Heren 1 uit Leek. Na negen maanden geen wedstrijden gespeeld te hebben klonk eindelijk weer het sein “Play Ball” van plaatscheidsrechter Erik Eilering, die deze wedstrijd de leiding had.

Bedrocks, op een aantal posities gewijzigd ten opzichte van vorig seizoen, begon met Davey Paulussen als startend werper en catcher Robin Brandjes achter de plaat. Beide teams scoorden in hun eerste slagbeurt één run. In de inning zette Paulussen drie van de vier slagmensen met 3-slag aan de kant. In totaal zou hij acht keer 3-slag gooien. Mede door agressief honklopen en daardoor fouten af te dwingen bij de Knights scoorde de Emmer slagploeg vijf keer. Tussenstand 6-2.

In het verloop van de wedstrijd wisten de Bedrocks nog twee runs te scoren door honkslagen van Harry Boonstra, Michel Kraayeveld en de broers Jeffrey en Robin Brandjes.
De Knights stribbelden nog wel even tegen maar o.a. door verdedigende acties van Léon Niehof wisten zij ook niet meer dan twee runs te scoren. De 8-4 eindstand stemde het Emmer team en hun coach Marco Mast tevreden.

Jeugd
Aspiranten-Jonas-BinnenmarsDSC00755-(002)
Aspiranten-Jonas-Binnenmars

Zaterdag 26 juni wonnen de Pupillen op de Meerdijk met 12-2 van Tex Town Tigers uit Enschede. De Emmer Aspiranten zetten mede door een prachtige 2-honkslag van Jonas Binnenmars Drachten Diamonds met 7–2 opzij.

(Foto’s Bert Springer)