Een eigen Regionale Veteranen dag voor Zuidoost Drente?

Regio – Veteranen uit Zuidoost-Drenthe willen vanaf volgend jaar graag zelf een jaarlijks terugkerende Regionale Veteranen dag.

Ook voor niet-veteranen interessant

‘Wij willen in 2022, het liefst op een centrale plek, zoals het Raadhuisplein in Emmen, een grote tent plaatsen en met daaromheen oude militaire voertuigen. “Hiermee wordt het ook voor niet-veteranen interessant”. Zo kijkt voorzitter en oprichter Leo Haeren van de veteranenorganisatie Zuidoost-Drenthe alvast vooruit. De veteranenorganisatie Zuidoost-Drenthe werkt al aan een plan voor een dergelijk evenement.

Landelijke Veteranendag

De Landelijke Veteranendag die jaarlijks op 26 juni Den Haag plaatsvindt, is voor de intussen al meest op leeftijd zijnde oudgedienden, vaak te ver weg. ‘Ik mag zelf vanwege mijn gezondheid niet met het openbaar vervoer reizen. Met de auto is Den Haag op Veteranendag vrijwel onbereikbaar. Dat betekent dat het voor mij een ver van mijn bed show is en blijft.’

Volgens Haeren, die zelf in Libanon gediend heeft, telt Zuidoost Drenthe ongeveer 900 veteranen. ‘Zij moeten elkaar in eigen omgeving kunnen ontmoeten. Als het aan ons ligt trappen we volgend jaar in Emmen af en gaan het jaar daarop naar Borger-Odoorn en vervolgens naar Coevorden. Hopelijk kunnen we op steun van de betreffende gemeenten rekenen,’ geeft Haeren aan.

(Foto: archief Klazienaveenlokaal.nl)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!