Koninklijke onderscheiding voor 75-jarige Klaas van der Velde

Zwartemeer – Vanmiddag donderdag 1 juli, reikte burgemeester Eric van Oosterhout een koninklijke onderscheiding uit aan de 75-jarige Klaas van der Velde uit Zwartemeer. Van der Velde mag zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Klaas Van der Velde is 40 jaar bestuurslid geweest bij voetbalvereniging Zwartemeerse boys. Iets om trots op te zijn! Klaas heeft een groot groen-wit hart. Binnen het bestuur was hij erg actief. Hij heeft meerdere bestuursfuncties bekleed. De eerste zes jaren was hij penningmeester, vervolgens tot en met 2013 secretaris. Daarna was Van der Velde bestuurslid algemene zaken en accommodaties en tussentijds was hij ook nog interim-secretaris.

Naast speler en bestuurslid was hij ook vrijwilliger. Klaas Van der Velde draaide zijn hand niet om voor welke klus dan ook, groot of klein. Een echte duizendpoot. Hij heeft veel voor de vereniging gedaan en betekend. Altijd bereid om zich in te zetten voor de club. Hij zorgde voor het onderhoud op en rondom de voetbalvelden en van technische installaties, kantine en kleedaccommodaties. Daarnaast ontving hij de tegenstanders en begeleidde hij de scheidsrechters. Toen de kantine werd verbouwd, verzorgde Klaas ook even de aanleg van de elektrische installatie. Klaas van der Velde, een op en top clubman!

(Foto: Bennie Wolbers)