‘Doe mee webshop’ gemeente vanaf vandaag online

Regio –  ‘Doe mee webshop’ van Gemeente Emmen is de nieuwe naam van de oude participatiewebshop van de gemeente Emmen en is tegelijkertijd vernieuwd.

Vanaf vandaag kunnen inwoners via hun DigiD van de ‘Doe mee webshop’ gebruik maken. Mensen met een laag inkomen kunnen vaak weinig geld besteden aan leuke dingen zoals een schoolreisje, lidmaatschap van een (sport-)club of theaterbezoek. De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving. Daarom kunnen inwoners met een laag inkomen een bijdrage ontvangen voor bijvoorbeeld sport, zwemles of de aanschaf van een pc. Alle mogelijkheden staan in de nieuwe Doe mee webshop. Aanbieders uit de hele regio bieden daar hun producten en diensten aan. Het college heeft besloten dat de participatiewebshop vernieuwd en verbeterd moest worden.

Inloggen met DigiD

Zo werd er nog ingelogd met een gebruikersnaam en wachtwoord en dat kon veiliger. Daarnaast was de webshop niet erg gebruiksvriendelijk. Nadat er de afgelopen periode uitvoerig onderzoek is verricht, is vandaag de nieuwe webshop gelanceerd. Inloggen kan vanaf vandaag met DigiD. Daardoor zijn persoonsgegevens beter beschermd.

Wethouder Raymond Wanders is erg blij met de nieuwe webshop: “Met de nieuwe webshop verwachten we dat het voor inwoners die gebruik maken van de webshop nog makkelijker is om producten en diensten te bestellen. En dat is belangrijk, want daardoor kunnen zij bijvoorbeeld meedoen aan een teamsport, een museum bezoeken of leren zwemmen. Ze kunnen meedoen, net als ieder ander. Bovendien is het voor aanbieders eenvoudiger producten
toe te voegen aan de webshop en is het platform geschikt om straks meer zaken toe te voegen.”

Gemakkelijker voor gebruiker en aanbieder

De verbeteringen en de veranderingen op de nieuwe website zijn doorgevoerd op basis van klantenonderzoek onder gebruikers. Ook de cliëntenraad is betrokken. Wat werkt goed, wat werkt minder goed en waar is behoefte aan? Naast de verbeterde toegang met DigiD is de site ook gemakkelijker voor de gebruiker: een bestelling doen kan met minder klikken, de site is nu ook goed leesbaar op een telefoon en producten zijn af te halen met een QR-code. Daarnaast is de webshop ook voor aanbieders van producten makkelijker in gebruik: het is eenvoudiger om nieuwe producten toe te voegen, aan te passen en bestellingen aan te passen.

Link naar de webshop: https://participatiewebshop.emmen.nl/webshop.html

error: De inhoud van deze website is beschermd !!