Subsidiebijdrage voor zelfstandige zwembaden en sporthallen

Regio – Met subsidie uit het ‘knelpuntenpotje’ van gemeente Emmen ontvangen zelfstandige zwembaden en sporthallen financiële hulp voor o.a. noodzakelijk onderhoud.

Noodzakelijk onderhoud

Dankzij het speciale subsidiepotje komt het noodzakelijke onderhoud aan geprivatiseerde zwembaden en sporthallen in de gemeente Emmen niet onmiddellijk in een gevaarlijke positie. Stichting Openluchtzwembad Emmer-Compascuum, Stichting sporthal Meerdijk, stichting zwembad Erica, Stichting sporthal Erica, Stichting sporthal Nieuw-Weerdinge en Stichting zwembad De Wiekslag moeten noodzakelijk onderhoud plegen om de accommodatie geopend te kunnen houden.

Omdat de zelfstandige stichtingen het onderhoud en reparaties niet volledig zelf kunnen betalen, schiet de gemeente Emmen hen te hulp met een subsidie vanuit het ‘knelpuntenpotje’. Zo kunnen de stichtingen hun accommodatie onderhouden en kunnen inwoners van dorpen en wijken blijven bewegen in de sporthal of het zwembad in hun buurt.

Knelpuntenpotje

Elk jaar kunnen geprivatiseerde sporthallen en zwembaden een aanvraag doen om subsidie uit het knelpuntenpotje te ontvangen. Met de subsidie kunnen zij (onvoorzien) noodzakelijk onderhoud toch laten uitvoeren. Dat varieert van het opknappen van de toiletten tot aan het vervangen van de verwarmingsinstallatie. Na het onderhoud voldoen de sporthallen en zwembaden weer aan de eisen van deze tijd en kunnen zij weer een hele tijd vooruit. Dit bevordert de leefbaarheid in dorpen en wijken en blijft het voor iedere inwoner mogelijk om in de buurt te bewegen, of dat nu in een sporthal of zwembad is.

Wethouder René van der Weide: “We willen onze dorpen en wijken leefbaar houden en inwoners de mogelijkheid bieden te bewegen. Dan moeten de sportaccommodaties goed op orde zijn. Stichtingen doen hun uiterste best om rond te komen, maar grote uitgaven in het onderhoud kunnen zij niet financieren. Door bij te dragen vanuit deze regeling kunnen we de stichtingen helpen om dit toch mogelijk te maken”.

(archieffoto zwembad Erica: Marielle Hensums)