Verkeers(borden)chaos met onveilige situatie in Klazienaveen

Klazienaveen –  De chaos is compleet! Sinds het plaatsen hekken en de vele verkeersborden in een stukje van het centrum van Klazienaveen ontstaan er regelmatig onveilige situaties.

verkeerssituatie_2021web00937
De vele hekken en borden maken het er niet duidelijker op.

Het deel van een bouwsituatie op de straat en het afsluiten van een deel  van het voetpad op de locatie waar het nieuwe appartementencomplex Trambrug gebouwd gaat worden, levert veelvuldig gevaarlijke situaties op. De situatie ziet er erg chaotisch uit en is vooral voor de ouderen een bijzonder onoverzichtelijk gebeuren.

Zoals de titelfoto bovenin het al laat zien, steekt er een mevrouw met haar rollator over op een plaats waar het altijd gevaarlijk druk is. (de oversteek is tijdelijk buiten gebruik)

Ook passeert er achter de dame gelijktijdig een fietser. Gelukkig heeft de vrachtwagenchauffeur naast een goed inschattingsvermogen ook een flinke dosis geduld. verkeerssituatie_2021web00935

Naar verluidt heeft de EOP van Klazienaveen zich ook al eens over de situatie gebogen. Helaas werd er weinig gehoor bij de gemeente Emmen gevonden. Er werd gesteld dat de situatie meer dan voldoende veilig is.

Rest de vraag: Kan de huidige situatie toch veiliger?