Verlenging Stimuleringsregeling Dorpen en Wijken met één jaar

Emmen/Klazienaveen/Regio – Sinds 2015 kent de gemeente Emmen de ‘Stimuleringsregeling Dorpen en Wijken’. Met deze subsidieregeling  kunnen inwoners een bijdrage verkrijgen voor de uitvoering van hun ideeën om de leefbaarheid in hun dorp of wijk te verbeteren.

De regeling gold in eerste instantie tot en met 2020. Vanwege het succes van de stimuleringsregeling Dorpen en Wijken, heeft het college van burgemeester en wethouder besloten de regeling te verlengen met een jaar. De afgelopen jaren is ruim een half miljoen euro verdeeld over verschillende projecten.

Voorbeelden

Er is voor 2021 nog € 100.000 euro beschikbaar, waarvan een deel in het voorjaar en het andere deel in het najaar beschikbaar komen. Voorbeelden van projecten waar met de stimuleringsregeling een bijdrage aan is geleverd zijn de beweeg- en beleeftuin bij dag- en zorgcentrum De Beek in Nieuw-Schoonebeek, de aanpak van het terrein rondom buurthuis de Stobbe in Emmer-Erfscheidenveen, de bouw van een nieuw onderkomen bij kinderboerderij Naoberhoeve in Erica en aanpak van de keuken van dorpshuis ’t Stadhoes in Roswinkel.

Wethouder René van der Weide: “Deze initiatieven hebben met een kleine bijdrage een groot verschil gemaakt in de dorpen. Dat is precies waar deze regeling voor bedoeld is”.

Nieuwe ronde vanaf 1 april 2021

Vanaf 1 april 2021 (géén aprilgrap) kunnen bewoners weer subsidie aanvragen voor het verbeteren van hun buurt, dorp of wijk. Dit kan zijn om verpaupering aan te pakken of om centrumvoorzieningen in het dorp of wijk in stand te houden. Ook plannen om de economie van een dorp of wijk te versterken komen in aanmerking. Het is daarbij belangrijk dat het plan vanuit het dorp of wijk zelf komt en steun krijgt van inwoners, de dorps- of wijkverenigingen (ook wel de erkende overlegpartners (EOP) van de gemeente), maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven.