Drie -online- informatieavonden Drentse Zonneroute A37

Klazienaveen/Regio – In drie -online- informatieavonden over de Drentse Zonneroute A37 aanschuiven, zodat ook uw inbreng gehoord wordt. Wordt de A37 door zonne-energie de energievriendelijkste autoweg van Nederland?

Het project ‘Drentse Zonneroute A37’ onderzoekt de mogelijkheden van zonne-energie langs de A37, op een traject van 42 km tussen Hoogeveen en de Duitse grens. Op het traject kan naar verwachting 140 megawatt aan zonne-energie worden opgewerkt, wat overeenkomt met stroom voor zo’n 35.000 huishoudens.

De Drentse Zonneroute A37 is een project waarin provincie Drenthe, de gemeenten Coevorden, Emmen, Hoogeveen, netwerkbedrijf Enexis Groep, netbeheerder RENDO, Rijkswaterstaat, Rijksvastgoedbedrijf en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland samenwerken. Daarnaast is het onderdeel van Pilotprogramma Hernieuwbare Energie op Rijksgrond.

Voor de zogeheten landschappelijke inpassing van de panelen hebben inwoners uit de omgeving van de weg en andere betrokkenen wensen en ideeën aangedragen die de basis zijn voor het Esthetisch Programma van Eisen. Dit ‘eisenpakket’ geeft de kaders aan, waarbinnen de zonnepanelen langs de A37 landschappelijk moet worden ingepast.

Ook meepraten?

In drie -online- informatieavonden wil het projectteam van de Drentse zonneroute A37 graag weer in gesprek met belangstellenden. In iedere betrokken gemeente wordt één bijeenkomst georganiseerd, waarbij ook de betrokken wethouder aanschuift. Zo kan er per gemeente naar specifieke locaties en situaties gekeken worden.

Op eerdere informatieavonden is ook al door veel belangstellenden meegedacht. Ook die opbrengst is reeds verwerkt in de plannen. Tijdens de laatste informatieavond, in december 2020, is een 3D-visualisatie getoond die een indruk geeft van hoe de Drentse zonneroute er uit kan zien.
De opbrengst van deze avonden kan mogelijk nog gebruikt worden voor het ontwerp Provinciaal inpassingsplan en de milieueffectrapportage die gemaakt moeten worden voor de Drentse Zonneroute A37. Dit inpassingsplan wordt eind april ter inzage te gelegd. Als voorbereiding op een van de informatieavonden kunt u de 3D visualisatie bekijken via deze link.

Informatieavonden:

Gemeente Coevorden
Maandag 15 maart 2021 van 20.00 uur tot 21.00 uur: Gemeente Coevorden met Wethouder Jeroen Huizing. Tijdens deze bijeenkomst is er specifieke aandacht voor de vormgeving knooppunt Holsloot. U kunt zich tot en met 14 maart aanmelden via het aanmeldformulier op www.coevorden.nl/informatieavond-zonneroute.
Uiterlijk 15 maart krijgt u per e-mail een link toegestuurd waarmee u de informatieavond online kunt volgen.

Gemeente Emmen
Dinsdag 16 maart 2021 van 20.00 uur tot 21.00 uur: Gemeente Emmen met Wethouder Rene van der Weide. Tijdens deze bijeenkomst is er specifieke aandacht voor zonnewand Parc Sandur en de start van de zonneroute bij de Duitse grens. U kunt zich tot en met 15 maart aanmelden door een e-mail te sturen naar: energie@emmen.nl.
Uiterlijk 16 maart krijgt u per e-mail een link toegestuurd waarmee u de informatieavond online kunt volgen.

Gemeente Hoogeveen
Donderdag 18 maart 2021 van 20.00 uur tot 21.00uur: Gemeente Hoogeveen met Wethouder Werner ten Kate. Tijdens deze bijeenkomst is er specifieke aandacht voor de zonnewand bij Hoogeveen. U kunt zich tot en met 17 maart aanmelden door een e-mail te sturen naar info@groenemorgenhoogeveen.nl
Uiterlijk 18 maart krijgt u per e-mail een link toegestuurd waarmee u de informatieavond online kunt volgen.

Meer informatie:
https://a37.ik-doe-mee.nl/
https://www.provincie.drenthe.nl/diversen/drentse-zonneroute/

error: De inhoud van deze website is beschermd !!