Sloop Meridiaan flats begonnen

Klazienaveen – De sloop van de twee Meridiaan flats is begonnen. Sinds vorige week donderdag werd er in twee dagen tijd het grind al van de daken verwijderd.

Vandaag werd er begonnen met de werkelijke sloop van de ruim 50 jaar oude flats. Volgend de verhuurder Lefier voldeden de flats niet meer aan de eisen van deze tijd. De twee flats tellen 41 appartementen met 10 garageboxen.

In september 2019 werden de toenmalige bewoners op de hoogte gesteld van de voorgenomen sloop. De twee flats waren allemaal bewoond, niet alleen omdat ze lekker dicht aan de rand van het centrum staan, maar ook de woonruimte en de betrekkelijk lage huren waren zeer aantrekkelijk.Meridiaan_sloop_2021-00834
De reden voor de sloop die Lefier geeft dat er geen liftvoorziening is, de onderlinge geluidsoverlast en slechte isolatie van de appartementen. Om dit alles grondig aan te pakken, is volgens Lefier duurder dan volledige nieuwbouw. Op de, na de sloop beschikbare percelen, worden 3 nieuwe complexen gebouwd, met in totaal 69 appartementen en een rijtje met vijf eengezinswoningen.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!