Klachten over snelheid doet EOP Klazienaveen besluiten twee matrixborden te kopen

Klazienaveen – Erkend Overleg Partner Klazienaveen heeft na het ontvangen van veel klachten over de snelheden in het dorp twee matrixborden aangekocht en vooralsnog eerst geplaatst langs de Kloostermanswijk.

De afgelopen periode werden er redelijk veel klachten bij de EOP Klazienaveen gedeponeerd voor het veelvuldig en veel te hard rijden in Klazienaveen. Dit heeft na een opmaak van de betreffende straten en wijken binnen de EOP tot het besluit geleid om een paar matrixborden aan te schaffen en te plaatsen.

Bewuster te maken van gereden snelheid

Matrixborden zijn bedoeld om verkeersdeelnemers te attenderen en daardoor bewuster te maken van de door hun gereden snelheid. Deze matrixborden kunnen op veel plaatsen in ons dorp ingezet worden. In eerste instantie zijn de twee door de EOP aangekochte matrixborden aan de Kloostermanswijk geplaatst.

Jan Gerfen, woordvoerder van de EOP Klazienaveen: “Als blijkt dat de matrixborden, die de actuele snelheid van een voertuig meten en weergeven, na een tijdje het nodige effect bereikt hebben, kunnen deze ook op een andere locatie ingezet worden. Als EOP hopen wij dat hiermee de verkeersdeelnemers bewuster gaan worden over de door hun gereden snelheid en erover na gaan denken”. Gerfen benadrukt dat de matrixborden geen flitspalen zijn.