Veiligheid Verlengde Herendijk wordt aangepakt

Nieuw-Amsterdam – De veiligheid van de Verlengde Herendijk wordt aangepakt! De werkzaamheden aan de Verlengde Herendijk beginnen maandag 8 maart.

Vorig jaar legde de Gemeente Emmen al een rotonde aan op het kruispunt met de Dikke Wijk. Nu wordt ook een groot deel van de rest van de weg aangepakt, waaronder de rotonde bij Parc Sandur. Aannemer Fuhler BV voert de werkzaamheden uit. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind april 2021 grotendeels gereed en is de weg weer volledig open voor verkeer.

Steeds drukker op Verlengde Herendijk

Wethouder René van der Weide over het belang van deze werkzaamheden: “Het wordt steeds drukker op de Verlengde Herendijk. We maken de bocht daar vlakbij minder scherp en we verbreden de weg met grastegels. Door het maken van een voorsorteer vak bij het kruispunt bij hotel Van der Valk staat het afslaand verkeer niet meer stil op de doorgaande weg. Op deze manier verbeteren we de verkeersveiligheid en is de Verlengde Herendijk weer klaar voor de toekomst.”

verl-herendijk-fase2-2021
verl-herendijk-fase2-2021
Parc Sandur blijft bereikbaar

De rotonde in de Verlengde Herendijk bij de entree van Parc Sandur was één van de eerste rotondes in Emmen. De manier waarop de rotonde nu ingericht is, voldoet niet meer aan de normen van nu. Met name voor vracht- en landbouwverkeer is het moeilijk om de rotonde goed te kunnen passeren. Er is bovendien veel schade aan het asfalt en de betonbanden. Mede vanwege genoemde redenen wordt de rotonde aangepast. Het werk wordt in een 3-tal fases uitgevoerd, zodat Parc Sandur en ook Hotel Van der Valk tijdens de werkzaamheden bereikbaar blijven.

verl-herendijk-fase3-2021
verl-herendijk-fase3-2021