Winkels Klazienaveen slechts voor heel even geopend

Klazienaveen – Het was slechts van korte duur! Een toch wel teleurgesteld gezicht van Peter Verhaar bij het opnieuw sluiten van de deuren bij één van zijn winkels.

Het is dinsdag 2 maart en voor vandaag hadden de gezamenlijke winkeliers in Klazienaveen besloten om hun zaken weer te openen.
Klazienaveen_00659Nadat onder een grote belangstelling van veel landelijke en regionale pers veel winkeliers hun deuren om 9.00 uur openden, kwam er tegen 10.15 uur een waarschuwing bij de handelsvereniging binnen om onmiddellijk te sluiten. Bij geen gehoor geven aan de waarschuwing, stond in Emmen de Mobiele Eenheid gereed om eventueel op te gaan treden. Het onderstaand filmpje duurt circa 9 minuten.

De eerste klanten zijn binnen voor een aankoop

Statement
Toch werd er ondanks de situatie nog wel gelachen.

Maar intussen heeft de handelsvereniging van Klazienaveen wel een statement neergezet en mocht hierbij landelijk op belangstelling van de pers rekenen. Vele maanden achtereen hielden de ondernemers zich aan de door het RIVM opgelegde strenge regelgeving. De meesten onder hen deden zelfs meer dan dat van hen verwacht werd. Maar de nood is hoog: de vaste lasten gaan door, de voorraad wordt onverkoopbaar, en geen inkomsten! Dit kan natuurlijk zo niet langer, om nog maar te zwijgen over de ondoorzichtige opgelegde maatregelen.