Het verzetsleven van Elze en Ali Horlings-Oosterhoff tijdens de Tweede Wereldoorlog

Klazienaveen/Regio – In de Tweede Wereldoorlog is na een mislukte arrestatiepoging in Klazienaveen, Elze Horlings ondergedoken. Een boek geschreven door Bert Finke, dat begint in Schoonebeek en eindigt met een schietpartij in Middelstum.

Na een mislukte overval van de knokploeg De Krim (bij Coevorden) keerden de Groningers Jaap Gootjes en Tom Steen terug naar het Groningse platteland, samen met zijn broer Piet Gootjes en Klazienavener Elze Horlings.

Na een mislukte arrestatiepoging in Klazienaveen op Elze Horlings, is ook hij in Groningen ondergedoken. Van hieruit werd de knokploeg Baflo/Middelstum gevormd.

voorzijde_1943
Het verzetsleven van Elze en Ali Horlings-Oosterhoff uit Klazienaveen is door schrijver Bert Finke zeer uitgebreid uitgezocht. Nog niet eerder kwam hun oorlogsleven zo uitgebreid aan de orde. Met tientallen foto’s en documenten uit de familie die nog nooit eerder gepubliceerd zijn. Er zijn slechts weinig inwoners uit Klazienaveen die weten wat er met het gezin Horlings is gebeurd.
achterzijde_1943

error: De inhoud van deze website is beschermd !!