De impact van kanker als het je kind treft

Regio – Maandag 15 februari was het Wereldkinderkankerdag! Een dag om even stil te staan bij de impact van kanker. Zeker als het jouw eigen kind treft!

Dit gebeurde Ursula Blaak, toen haar tienerdochter eind 2018 een kwaadaardige hersentumor kreeg met daarbij het zeldzame Cerebellair Mutisme Syndroom (CMS)* waarbij elke vorm van communicatie weg valt.
De reis die Ursula Blaak met haar dochter Ilse heeft gemaakt heeft zij prachtig beschreven in haar boek “Hou Vol, Hou Vast”.

vertrouwen, acceptatie, motivatie en kracht

Het boek vertelt een indrukwekkend verhaal over de strijd tegen kanker en met het CMS. In het boek neemt Ursula de lezer mee in de moeilijke strijd van haar tienerdochter tegen deze ziekte. Naast de heftige momenten van onmacht, verdriet, frustratie en angst, laat het boek ook zien hoe deze emoties omgezet werden in vertrouwen, acceptatie, motivatie en kracht.
Ursula vertelt: “Ik heb dit boek geschreven om meer mensen hiermee bekend te maken. Ook hoop ik dat ik met dit boek anderen die een soortgelijke situatie hebben meegemaakt of nu meemaken van steun kan voorzien of hulp kunnen bieden.

Ilse_2021
Ilse

Het is vandaag 2 jaar geleden dat we Ilse na een opname van 8 weken en 35 bestralingen mee naar huis mochten nemen om voor te bereiden op de zware chemo’s die een jaar lang zouden duren. Door een diep dal waar bijna het lichtje soms uit ging heeft ze door haar onmenselijke kracht en positieve tijd de chemo’s overleefd! De kanker overleefd! Een strijd die je als mens volledig verandert. In een positief, dankbaar en gelukkig mens! Want je leert op een harde wijze het waardevolle van het leven! Koester elke dag, leef en wees dankbaar!!! Voor elke dag die je is gegeven.”

Schrijfdebuut

Het boek is het schrijfdebuut van Ursula Blaak. Vanaf het moment dat zij en Ilse overrompeld werden door de diagnose kanker, gingen ze samen het gevecht aan om te overleven. Met veel positivisme, bovennatuurlijke kracht en veel doorzettingsvermogen is het hen gelukt om de strijd tegen Kanker en CMS te winnen. Ondanks de moeilijke tijd heeft de ziekte van Ilse ook veel goeds gebracht: kleine momenten van blijdschap, dankbaarheid en geluk werden intensiever gevoeld dan ooit – zelfs gedurende de donkerste dagen.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!