Rensenpark krijgt flinke financiële bijdrage vanuit VSB fonds

Emmen – Het VSB fonds steunt het Rensenpark met een flinke financiële bijdrage: Maar liefst 200.000 euro voor een vliegende start in 2021 voor culturele en maatschappelijke projecten.

Dankzij een grote donatie van 200.000 euro van het VSB fonds kunnen negen culturele initiatieven in het Rensenpark in dit nieuwe jaar verder groeien en vernieuwen. De stichting VSB fonds is een Nederlandse goede-doelenorganisatie die culturele en maatschappelijke initiatieven ondersteunt. Afgelopen jaar heeft het fonds een bezoek gebracht aan het Rensenpark en dat heeft geleid tot een grote waardering in de vorm van deze donatie.

Het VSB fonds is erg enthousiast over het Rensenpark en wil om die reden de ontwikkeling van het park tot culturele broedplaats en plek voor innovatie en ontmoeting ondersteunen. VSB fonds ondersteunt het Rensenpark door een ‘Wijkimpuls’ De culturele en maatschappelijke projecten kunnen hierop een aanvraag indienen bij de gemeente.

Cultuur en ontmoeting

Negen projecten komen in aanmerking. Dit moeten activiteiten zijn op het gebied van kunst en cultuur of maatschappelijke activiteiten die gericht zijn op ontmoeting en meedoen in de samenleving. Voor het Rensenpark betekent dit dat de volgende initiatieven een aanvraag kunnen indienen: Cho!50+, Museum of Contemporary Tibetan Art, Stichting Jaap en Aleid Rensen, Loods13, Toolbox, Groeigrond, Stichting Uitmarkt Emmen en ZO!34.

Eén project op het gebied van Urban Arts dat in voorbereiding is, kan ook een bijdrage van het VSBfonds ontvangen. Het project Rembrandt ontving eerder al een bijdrage uit het VSBfonds. Projecten van ondernemers in het park zijn uitgesloten. Ook projecten die geen maatschappelijke of culturele functie hebben kunnen geen bijdrage aanvragen. Daarnaast komen projecten die recent zijn gestart ook niet in aanmerking.

Prachtige stimulans

Cultuurwethouder Robert Kleine is enthousiast over de gift van het VSBfonds. “Geweldig dat het VSBfonds de mogelijkheden van het Rensenpark als creatieve broedplaats en plek voor ontmoeting van de inwoners van Emmen ziet en erkent. Het is een prachtige stimulans voor alle mensen die in het park hard werken om hun mooie ideeën werkelijkheid te laten worden. De verbinding tussen kunst en mensen, die het VSB-fonds uitdraagt, zien we in het Rensenpark terug. We zijn heel blij dat we daar nu een extra impuls aan kunnen geven.”

(Foto: archief klazienaveenlokaal.nl)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!