EpicYouth game evenement komt naar Emmen

Emmen/Regio – Het EpicYouth game evenement komt 19 en 27 februari naar Emmen. Het Epic Youth game evenement is bedoeld voor jongeren tussen 10 en 23 jaar.

Tijdens dit online-evenement gaan jongeren samen strijden om de titel in een spel naar keuze. Naast het meespelen in het toernooi biedt EpicYouth ook de mogelijkheid aan jongeren om mee te helpen in de organisatie van het  evenement. Zo is het een evenement voor én door jongeren.

Dit evenement is een samenwerking tussen stichting EpicYouth en de gemeente Emmen. Het doel van dit evenement is om jongeren een online alternatief te bieden in tijden waarin er minder fysieke evenementen mogelijk zijn. EpicYouth is een plek waar jongeren nuttige vaardigheden leren en waar ze sociale contacten en vriendschappen opdoen, alleen dan volledig digitaal.

Wethouder Robert Kleine: “Ik ben blij met dit initiatief van EpicYouth, omdat jongeren hierdoor de mogelijkheid hebben om in tijden van corona toch digitaal bij elkaar te komen. Ik nodig alle jongeren uit om mee te doen!”

EpicYouth

Stichting EpicYouth is een organisatie van jongerenwerkers en vrijwilligers die focust op het verbinden van jongeren via online platformen. Zij bieden de mogelijkheid aan jongeren om digitaal aan het werk te gaan. Met dit initiatief zorgt EpicYouth voor persoonlijke en sociale ontwikkeling van jongeren tussen de 10 en 23 jaar. In voorbereiding en tijdens de uitvoering van een evenement werken zij altijd samen met de plaatselijke jongerenwerkers en jongeren.

Voor én door jongeren

Jongeren gaan zelf aan de slag met de organisatie en uitvoering van het evenement, ondersteund door ervaren en professionele jongerenwerkers. Hierdoor leren de jongeren al vroeg over het werken met digitale middelen en programma’s, wat ze later een streepje voor kan geven op de arbeidsmarkt. EpicYouth heeft een groot netwerk binnen de publieke en private sector. Ze brengen jongeren in contact met bedrijven die hard op zoek zijn naar jongeren die online onderlegd zijn en zich hierin verder willen bekwamen.

Hoe werkt het?

Voor het game evenement geldt geen maximum aantal inschrijvingen. Iedereen kan dus meedoen. Het spel kan door de jongeren zelf bepaald worden en deze wordt in groepjes gespeeld. Denk bijvoorbeeld aan een spel als Fortnite. Jongeren spelen via hun telefoon of (spel)computer. Om game verslaving te vermijden spelen jongeren nooit meer dan maximaal 5 uur totaal verspreid over 1 of 2 weken. Verdere informatie over het inschrijven voor het evenement wordt later bekend gemaakt.

Een directe link naar de website van EpicYouth vindt u hier.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!