Meer mogelijk met nieuwe asbestdakenregeling Drenthe

Regio – Vanaf 15 januari is er een nieuwe asbestdakenregeling in de provincie Drenthe. Het gaat hierbij om een ‘subsidie’ dat lijkt op de regeling uit 2017, maar nu meer mogelijkheden schept.

Deel lening voor aanschaf zonnepanelen in te zetten

Eigenaren van een asbestdak in Drenthe kunnen vanaf 15 januari 2021 gebruik maken van de nieuwe ‘Asbestdakenregeling Drenthe’. Het gaat net als in de voorgaande regeling uit 2017 om een subsidie in de vorm van een lening met een lage rente. In de nieuwe regeling is het nu ook mogelijk om een deel van de lening in te zetten voor de aanschaf van zonnepanelen.

Combineren

Op deze manier kunnen eigenaren van een asbestdak de sanering combineren met het verstevigen van de dakconstructie en het plaatsen van zonnepanelen. De materialen en werkzaamheden voor het aanbrengen van zonnepanelen mogen maximaal 50% bedragen van de totale sanerings- en vervangingskosten. Om plaatsing van zonnepalen mogelijk te maken wordt het maximale leenbedrag ten opzichte van de oude regeling verhoogd van € 60.000 naar € 100.000.

De regeling biedt particulieren, die vanwege hun inkomen niet in aanmerking komen voor de reguliere asbestdakenregeling, ook de mogelijkheid om een lening af te sluiten via de zogeheten maatwerklening. Daarnaast is er de verzilverlening. Deze lening wordt verstrekt op basis van de overwaarde van de woning.

Aanvragen vanaf 15 januari mogelijk

Meer informatie over de Asbestdakenregeling Drenthe en hoe eigenaren een aanvraag in kunnen dienen is te vinden via de website van het SNN.

Aanvragen kunnen vanaf 15 januari 2021 worden ingediend. De regeling loopt tot 1 januari 2029.

Bron: Provincie Drenthe

(Foto: archief Klazienaveenlokaal.nl)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!