Leuke financiële bijdrage voor leefbaarheid in dorpen en wijken

Regio – Voor het versterken van de leefbaarheid in dorpen en wijken is er voor een tweetal projecten 27.000 euro beschikbaar. Een leuke financiële bijdrage vanuit een speciaal gemeentelijk potje.

Elk half jaar kunnen inwoners en organisaties uit de dorpen en wijken in de gemeente een subsidie uit de stimuleringsregeling aanvragen om de leefbaarheid in dorpen en wijken te verbeteren. In het  afgelopen halfjaar zijn twee projecten in de gemeente eruit gelicht en krijgen een leuke financiële bijdrage.

Opknappen weg in Oranjedorp

De bewoners aan de Oosterveenseweg, tussen Oosterwijk WZ en Bladderswijk OZ, ervaren al jarenlang overlast en hinder door trillingen. Met de subsidie van € 20.000,- kunnen er gerichte aanpassingen aan de Oosterveenseweg worden gedaan en daarmee wordt de leefbaarheid in het dorp vergroot.
Samen met de Vereniging Plaatselijk Belang, een van de erkende overlegpartners (EOP’s) van de gemeente, zijn de bewoners nauw betrokken bij dit project. Secretaris van de EOP Corina Vink is blij met de subsidie: “De bijdrage vanuit de stimuleringsregeling zorgt ervoor dat deze
aanpassingen nu echt uitgevoerd kunnen worden en daar zijn we erg blij mee! We gaan samen met de gemeente een informatiebijeenkomst organiseren om de laatste aandachtspunten en wensen te inventariseren. Daarna kan wat ons betreft de schop in de grond.”

Biljartmateriaal biljartvereniging De Schalm

De biljartvereniging in Nieuw Amsterdam/Veenoord is een fijne plek om naar toe te gaan voor ouderen en kwetsbare doelgroepen. Zo kunnen mensen op een laagdrempelig manier in contact komen met anderen. De biljartvereniging is gevestigd in de Veurkamer. Dit is het nieuwe pand waar sinds kort het dorpshuis en de bibliotheek in zijn gevestigd.
Door de coronamaatregelen is het op dit moment niet mogelijk om te biljarten in de Veurkamer maar met het vervangen van het verouderde materiaal is de vereniging weer helemaal klaar voor de toekomst. Hiervoor ontvangt de biljartvereniging € 7.000,-.

Kleine bijdrage – groot verschil

Wethouder René van der Weide: “Deze initiatieven uit Oranjedorp en Nieuw-Amsterdam/Veenoord kunnen met een kleine bijdrage een groot verschil maken in de dorpen. Dat is waar we deze regeling voor in het leven geroepen hebben”.