Gezocht informatie over voetbal-oorlogsslachtoffers Klazienaveen en Zwartemeer

Klazienaveen / Zwartemeer – Er wordt door Het Voetbalmonument hulp gevraagd bij de zoektocht naar voetbal-oorlogsslachtoffers in Klazienaveen en Zwartemeer.

In Drenthe loopt momenteel een onderzoek naar voetballers, die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Op het oorlogsmonument van de KNVB staan maar liefst 2212 van deze mensen vermeld vanuit heel het land, onder wie ook drie uit Klazienaveen, van VV Zwartemeer.

Inmiddels zijn er bijna zeventig Drentse voetballers gevonden die zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog. Er stromen steeds meer foto’s en andere informatie over deze mannen binnen. Over de drie spelers van VV Zwartemeer is helaas nog weinig bekend, behalve hun naam. Het gaat dan om J. Jalving, H. Oldersma en A. Smid. Ook over deze drie personen zou men graag iets meer informatie ontvangen, zoals hun voornamen, hun geboorte- en sterfdagen en misschien zelfs foto’s of misschien zelfs verhalen van nabestaanden.

Meer informatie

Als u dus meer informatie, fotomateriaal of zelfs nog meer heeft, neemt u dan s.v.p. contact op met:

E-mail:  jurryt@sportgeschiedenis.nl
Twitter: @voetbalmonument
Facebook: Voetbalmonument
Website: https://voetbalmonument.nl/

Rechtstreekse link:
https://voetbalmonument.nl/oproep-wie-heeft-meer-informatie-over-de-omgekomen-voetballers-in-klazienaveen

error: De inhoud van deze website is beschermd !!