‘Gezond in Balans’: Pijn….

Klazienaveen – Ditmaal in ‘Gezond in Balans’ geschreven door Geertje Tameling: ‘Pijn….’. Hebt u vragen aan de hand van dit artikel, schroom dan niet om contact op te nemen met Geertje.

Pijn….

Pijn is een sein van het lichaam dat er iets niet in orde is. Afhankelijk van de oorzaak, de plek, soort pijn of heftigheid ga je de daarvoor nodige actie ondernemen. Soms weet je dat het vanzelf overgaat, is de pijn niet zo heftig. Een andere keer neem je een pijnstiller. Is het te erg of weet je niet wat het is, ga je naar de dokter. Soms is het nodig dat je naar het ziekenhuis moet voor verder onderzoek of verdere behandeling.

Pijn kan een grote impact op je leven hebben

Hoofdpijn en / of migraine kan er voor zorgen dat je je dagelijkse dingen niet kunt doen en de hele dag in je bed ligt met de gordijnen dicht. Een overbelaste elle-boog, een zgn. tennis elleboog of een golfers elleboog, kunnen ervoor zorgen dat je werk onvoldoende kunt uitvoeren.

Langdurige stress kan ervoor zorgen dat je nek en schouders vast gaan zitten en de spieren pijnlijk en hard voelen. Natuurlijk is het dan ook belangrijk die stressfactor aan te pakken en te zorgen voor meer ontspanning. Rugpijn is ook zo’n pijn die heel veel voorkomt en waarvan het vaak onduidelijk is wat de oorzaak is. Veel ernstige aandoeningen als bijvoorbeeld kanker, gaan gepaard met pijn. Eigenlijk is de lijst van pijnoorzaken eindeloos. Met acupunctuur kan heel goed pijn behandeld worden. De pijn kan verdwijnen of verlicht worden, afhankelijk van de oorzaak.

Bij pijnklachten stel ik de volgende vragen

– Wat is de oorzaak van de pijn?
– Wanneer treedt de pijn op: bij bewegen, in rust, liggend, zittend, overdag of ’s nachts, ’s ochtends of ’s avonds?
– Wat is een verergerende factor voor de pijn? Wordt de pijn erger in de loop van de dag, verbeterd het door juist rust of druk of verergerd het dan?
– Waar zit de pijn?
– Wat voor soort pijn is het? De pijn kan stekend, borend, kloppend, zeurend zijn, maar soms is pijn ook moeilijk te omschrijven.

De balansmethode is o.a. een manier om pijn te behandelen. Hierbij wordt n.a.v. het bovenstaande gekeken welke meridianen door het pijnlijke gebied lopen.
Elke meridiaan kan worden gebalanceerd door meerdere andere meridianen. Bij deze methode wordt meestal punten op armen en benen geprikt. Ook wordt er niet in het pijnlijke gebied geprikt. Een simpel voorbeeld: bij pijn in de rechter elleboog kan er op de linker elleboog, de rechter- en de linker knie behandeld worden.

Ervaar je ook regelmatig pijnklachten? Denk dan eens aan acupunctuur als mogelijkheid om de klachten te verlichten, en neem vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie.

Volgende maand in ‘Gezond in Balans’:

‘Gezond in Balans’: element Water

Meer informatie

Geertje Tameling
Boogschutter 10
7891 TN Klazienaveen
Telefoon: 06-828 38 190
E-mail: info@geertjetameling.nl
Website: https://www.geertjetameling.nl/
Facebook: Tameling acupunctuur

(Foto: eigen foto)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!