Fulltime mantelzorger Marian Visser schrijft unieke verhalenbundel

Regio – Marian Visser is al 15 jaar fulltime mantelzorger voor haar 96-jarige moeder. Onlangs heeft zij een unieke verhalenbundel geschreven en het eerste exemplaar ervan overhandigd aan wethouder Rink.

Marian Visser is al jaren fulltime mantelzorger voor haar inwonende 96-jarige moeder. Marian maakt hierbij geen gebruik van zorginstellingen. Ze heeft onlangs een verhalenbundel geschreven met als titel ‘Muizen wakkerstampen’ en andere ludieke verhalen van een mantelzorger over haar 96-jarige inwonende moeder’. Woensdag 28 oktober heeft mevrouw Visser de eerste verhalenbundel overhandigd aan wethouder Guido Rink.

Van brieven naar verhalenbundel

Marian Visser is inmiddels 15 jaar mantelzorger voor haar hoogbejaarde moeder. Haar moeder schreef vroeger veel brieven naar onder andere familie, maar op een gegeven moment kon dit niet meer. Marian nam het stokje over. Door middel van een schriftelijke update hield zij geïnteresseerden op de hoogte van hoe zij invulling aan de zorg voor haar zeer hulpbehoevende moeder gaf. Bovendien bleef haar moeder op deze manier in contact met de buitenwereld. Marian kreeg veel positieve reacties op de verhalen. Geleidelijk is het idee gegroeid om een selectie van deze verhalen te bundelen voor een breder publiek.Marian-Visser_2020-2web

Luchtig en met een knipoog

Het boekje bevat korte speelse verhalen over hoe Marian de afgelopen veertien maanden invulling probeert te geven aan de zorg voor haar moeder. Humor en inventiviteit zijn in ieder geval belangrijk om dit te kunnen volhouden. De verhalen laten zien dat er nog kwaliteit van leven is ondanks veel functieverlies. De kunst is om het te zien. Dat wil Marian ook aan andere mantelzorgers meegeven: ‘probeer de kleine dingen die er nog zijn te zien, daar haal je voldoening uit. Die kleine dingen maken het leven mooi. Als je dit kan zien, kunnen zowel mantelzorger als zorgvrager het volhouden. Het boek kan een lichtpuntje zijn in deze donkere tijd.’

Geïnteresseerd?

Mensen die geïnteresseerd zijn in het boekje, kunnen contact opnemen met Marian Visser via: marian.marten@zonnet.nl of via: 0591-330162. Het boekje kost 9,50 euro (exclusief verzendkosten t.w. € 2.75). In Emmen en Dronten (Flevoland) kan het boekje gratis bezorgd worden.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!