Wie sleept de Cultuurprijs Emmen 2020 in de wacht?

Emmen / Regio – Helaas, geen nieuwjaarsfeest en ook geen prijsuitreiking van de cultuurprijs 2020 in het Atlas Theater tweede nieuwjaarsdag 2021. Maar wie sleept de Cultuurprijs Emmen 2020 in de wacht?

Zaterdag 2 januari 2021 wordt alsnog de Cultuurprijs Emmen uitgereikt. Vanwege COVID-19 heeft de gemeente Emmen geen nieuwjaarsfeest in het Atlas Theater en vindt de uitreiking ergens anders plaats. Maar waar dan wel? Dit blijft nog even een verrassing! Dit jaar is het de oeuvresprijs, deze prijs wordt eens per twee jaar uitgereikt en is bedoeld voor één of meerdere personen die op het culturele of artistieke vlak hun sporen hebben verdiend. Naast personen kunnen ook verenigingen of instellingen worden genomineerd. Voorwaarde is dat er een sterke culturele binding is met de gemeente Emmen.

Aanmelden

De cultuurprijs is een oeuvreprijs óf een aanmoedigingsprijs. De winnaar ontvangt een cheque van 1.000 euro en een kunstwerk. Eerder werd deze oeuvreprijs uitgereikt aan onder anderen beeldend kunstenaar Saskia Boelsums en schrijver Pieter Koolwijk.  Inwoners van de gemeente Emmen kunnen kunstenaars/organisaties voordragen voor deze prijs. Aanmelden kan tot 7 november via:

• het aanmeldingsformulier op de website www.bibliotheekemmen.nl/cultuurprijs (hier is ook het reglement te vinden), of

• een gemotiveerde voordracht, met vermelding van uw naam en adres naar cultuurprijs@bibliotheekemmen.nl , of

• een gemotiveerde voordracht, met vermelding van uw naam en adres naar: Bibliotheek Emmen, Noorderplein 101, 7811 MG Emmen.

Jury

De jury bestaat uit de winnaar van de vorige oeuvreprijs, schrijver Pieter Koolwijk, Bibian Welbergen namens De Kunstbeweging, Peter Veen, schrijver, en onafhankelijk voorzitter Alya Assen. De jury maakt een selectie uit de aanmeldingen, waarop vervolgens gestemd kan worden.

Op de website van De Bibliotheek Emmen kan vanaf 8 december gestemd worden. De publieks- en jury stemmen bepalen uiteindelijk aan wie de Oeuvre Cultuurprijs Emmen 2020 wordt uitgereikt.

(Foto: archief-Kinderboekenschrijver Pieter Koolwijk)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!