Zeven geslaagden Bedrijfsvakschool Techniek tot allround-verspaner

Regio – Afgelopen vrijdag 23 oktober zijn zeven leerlingen van de Bedrijfsvakschool Techniek (BVT) geslaagd voor hun opleiding tot allround-verspaner.

Met het behalen van hun vakdiploma via de Bedrijfsvakschool Techniek hebben de leerlingen zich verzekerd van een betaalde baan. Bedrijfsvakschool Techniek (BVT) is een stichting waarvan vijfentwintig in Zuidoost Drenthe gevestigde technische bedrijven  lid zijn. BVT is gevestigd in het Drenthe College waardoor ook de theorie verzorgd werd gedurende de 3-jarige opleiding.

Begeleiding

Menso heeft de begeleiding verzorgd van drie van de in totaal zeven kandidaten uit de groep geslaagden naar een passende werkomgeving en/of scholing. De BBL–opleiding (beroeps begeleidende leerweg) van de Bedrijfsvakschool Techniek in Emmen was hierbij de ideale kans om het vak te leren in een praktijkomgeving en daarnaast ook verzekerd te zijn van een inkomen.

(Foto: archief klazienaveenlokaal.nl)