Ook Inloophuis Sigrid’s Garden in voortbestaan bedreigd

Emmen – Vanavond is er een reportage op Hart van Nederland van SBS6 te zien over de in het voortbestaan bedreigde inloophuizen van het land. Ook IPSO Inloophuis Sigrid’s Garden in Emmen is in haar voortbestaan bedreigd.

Om deze kwestie het hoofd te kunnen bieden, wordt er een landelijke KWF-IPSO actie gevoerd.

Een groot aantal IPSO Inloophuizen verkeert in financieel noodweer door de coronacrisis. De inkomsten zijn onder andere afhankelijk van de SamenLoop voor Hoop in onze regio. Tijdens dit 24 uur durende wandelevenement komen jaarlijks duizenden mensen in actie voor onder andere het inloophuis. Vanwege de coronacrisis konden de 40 Samenlopen die dit jaar zouden plaatsvinden, niet doorgaan. Het gevolg is dat inloophuizen nu minder geld ontvangen en moeite hebben het hoofd boven water te houden.

Fundraiser via KWF

Inloophuis Sigrid’s Garden heeft het hierdoor zwaar. Om ervoor te zorgen dat de inloophuizen de coronacrisis doorstaan, komen zij in actie. Niet alleen dit jaar, maar ook de komende jaren willen wij graag klaar staan voor de mensen die getroffen zijn door kanker op welke manier dan ook. Via https://acties.kwf.nl/fundraisers/inloophuissigridsgarden zamelen we geld in op diverse manieren.

Een onmisbare plek, dat zo belangrijk is, dat het kan blijven voortbestaan, staat als een paal boven water. Het inloophuis is een onmisbare plek voor (ex-)kankerpatiënten.

In Nederland leven zo’n 1 miljoen mensen met en na kanker. Daar waar het in het ziekenhuis draait om het fysieke herstel, zorgt het inloophuis voor de emotionele nazorg. Het is een plek om thuis te komen, een verhaal te delen, een luisterend oor te vinden en afleiding te zoeken.

Vanavond 21 oktober op SBS6 in Hart van Nederland – Laat om 23.10 uur na de UEFA Championsleage.