Geplande werkzaamheden Van Echtenskanaal NZ en Marjolein definitief

Klazienaveen – De geplande werkzaamheden aan het Van Echtenskanaal NZ en de Marjolein in Klazienaveen zijn definitief. Dit heeft de gemeente Emmen in een schrijven aan de bewoners laten weten.

Naar verwachting wordt er begin november met de werkzaamheden gestart. Aannemer Hemmen BV begint dan met de rioolwerkzaamheden aan de Marjolein. De asfaltwerkzaamheden aan het Van Echtenskanaal worden door De Roo Wegenbouw uitgevoerd.

De bewoners ontvangen kort voor de aanvang van de werkzaamheden nog een overzicht met een planning van de aannemer over de bereikbaarheid van de betrokken woningen en eventuele bedrijven.

Marjolein

De Marjolein wordt versmald van 6 naar 5 meter. De straat gaat dan meer lijken op een woonstraat. Het groen in deze straat wordt hierdoor een meter breder. De aansluiting met het Van Echtenskanaal NZ wordt gewijzigd naar een inritconstructie. Ook het voetpad vanaf Marjolein 16 tot aan de inritconstructie naar het Van Echtenskanaal wordt opnieuw betegeld alsook de bijbehorende inritten.

Van Echtenskanaal NZ

Alle kruispunten worden aangepast en gewijzigd in zgn. inritconstructies naar de 30-km zones.  De kleur van het asfalt wordt ter plaatse rood om de oversteekplaatsen (fietsbrug) duidelijker te maken. De huidig aanwezige verkeersplateau’s worden verschoven en aangepast naar de landelijke richtlijnen van maximaal 50km/u. Tussen de nummers 40 en 41 van het Van Echtenskanaal NZ wordt een extra verkeersplateau gerealiseerd.VanEchtenskanaal_40-41

error: De inhoud van deze website is beschermd !!