Week van de Opvoeding in teken van ouderschap en opvoeden

Regio – Deze week staat de Week van de Opvoeding (5 t/m 11 oktober) helemaal in het teken van het ouderschap en het opvoeden. Het opvoeden van kinderen en jongeren is, naast dat het heel belangrijk is, soms ook lastig.

Op de foto zijn schoolmaatschappelijk werker Michelle Mazenier en wethouder gemeente Emmen, Robert Kleine, in gesprek over het opvoeden.

Brochure

Welzijnsorganisatie Sedna heeft voor deze week een brochure uitgebracht voor ouders en/of verzorgers. Met deze brochure wil Sedna ouders informeren, opvoeden is namelijk niet altijd makkelijk maar het is wel belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Je bent ouder, maar je bent ook nog jezelf. Het voorwoord in deze brochure is door wethouder Robert Kleine geschreven. De brochure is digitaal beschikbaar op www.sednaemmen.nl.

Daarnaast ontvangen de leerlingen van groep 3 en 4 van de basisscholen in gemeente Emmen deze brochure voor hun ouders. Ook worden deze week verschillende filmpjes gedeeld op de Facebookpagina’s van Sedna, waarin de thema’s uit de brochure worden besproken. Wethouder Robert Kleine heeft uit handen van de schoolmaatschappelijk werkers van Sedna de eerste brochure in ontvangst genomen.

ouders staan er niet alleen voor

Kleine: “In het jeugdbeleid van de gemeente hebben wij opgeschreven dat ieder kind gelukkig moet kunnen opgroeien en kansen moet krijgen in het leven. Ouders hebben een belangrijke taak in het opvoeden. In de brochure die Sedna heeft uitgebracht kun je lezen dat het niet erg is als het even niet lukt als ouder. Ik hoop dat door deze brochure ouders de stap zetten om het gesprek met elkaar aan te gaan over opvoeden. Ouders staan niet alleen in de gemeente Emmen, bij vragen kun je terecht bij welzijnsorganisatie Sedna.”