Gezelligheid Klazienaveense koopzondag komt wat aarzelend op gang

Klazienaveen – Afgelopen zondag 4 oktober was er opnieuw een koopzondag in Klazienaveen. De stroom met winkelende mensen kwam, zij het wat aarzelend, langzaam op gang en werd het halverwege de middag toch nog gezellig.

Aarzelend

Bijna alle winkeliers deden op deze koopzondag na 13.00 uur hun deuren open voor het winkelende publiek. Met ruim 140 winkels en dat in een grote diversiteit, is het centrum van Klazienaveen een echte publiekstrekker. Al kwam de publieksstroom, zij het wat aarzelend, halverwege de middag op gang. Koopjes en leuke aanbiedingen waren er voldoende voor het winkelende publiek. Vooral de kledingzaken konden veel klanten in hun winkel verwelkomen. Maar ook de andere winkeliers en horeca hoefden niet te klagen, en zagen een goede belangstelling voor hun aanbiedingen op deze koopzondag.

coronamaatregelen

De sfeer is helaas echter niet zoals in andere jaren, echt supergezellig en uitbundig te noemen. Debet hieraan zijn de coronamaatregelen, slechts 30 personen mogen naar binnen in een horecabedrijf. Ook staan er schermen om het publiek te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid om de 1,5 meter afstand te houden. Erg lastig om op te volgen en om te handhaven en daarnaast erg vervelend. Naast het publiek ondervinden ook de lokale ondernemers hiervan veel hinder en een financiƫle domper.Klazienaveen_centrum_06102020 (2)

In de directe nabijheid van De Witte Olifant trachtte zanger en gitarist Kelvin Harskamp als muzikant nog wat leven in de brouwerij te brengen. Dat lukte gelukkig, en bleven de mensen vaak even stilstaan om te luisteren. Ook werd mede hierdoor het ruim opgezette terras bij De Witte Olifant stilletjes aan toch goed bezet. Zo was er toch nog sprake van iets gezelligheid in het centrum.Klazienaveen_centrum_06102020 (1)

Koopzondagen en intocht Sinterklaas

De eerstvolgende koopzondag is op 15 november. Of de intocht van Sinterklaas op deze koopzondag dit jaar doorgaat is zeer twijfelachtig te noemen. De andere koopzondagen zijn 29 november en 20 en 27 december.