Streep door carnaval in gemeente Emmen

Regio – In een gezamenlijk persbericht maken de gemeente Emmen en de regionale carnavalsverenigingen bekend dat de carnavalsfestiviteiten 2020-2021 afgelast worden.

In de gemeente Emmen wordt in februari 2021 geen carnaval gevierd. Ook de activiteiten die daarbij horen, zoals het 11-11 feest, gaan niet door. De carnavalsverenigingen De Kainbongels Emmer-Compascuum, De Dördouwers Weiteveen, De Veentrappers Zwartemeer, De Zeskante Steen Barger-Oosterveld en ’t Stiekelzwien in Barger-Compascuum maken dit na intensief overleg met de gemeente Emmen bekend.

Burgemeester: “met grote tegenzin”

Burgemeester Eric van Oosterhout: “Dit doen we met grote tegenzin, want carnaval wordt altijd groots gevierd in Zuidoost-Drenthe. Maar we vinden het niet verantwoord om in deze coronatijd een optocht of grote feesten te organiseren. Ik wil de verenigingen graag een compliment geven. Zij hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel en vinden de gezondheid van hun vrijwilligers en bezoekers het allerbelangrijkste”.

De burgemeester en de verenigingen hebben samen nagedacht over andere mogelijkheden. Eric van Oosterhout: “We waren het er al snel over eens dat elke andere vorm óf niet verantwoord is óf een afbreuk doet aan het carnavalsfeest. Want carnaval op 1,5 meter is geen carnaval”.

Na de jaarwisseling komen de verenigingen en gemeente opnieuw bij elkaar. Dan wordt gekeken of de situatie het toelaat om een zomereditie van het carnaval te organiseren.

(Foto: archief Henk Lambers)