Drentse woningeigenaren ontvangen energiebesparingswaardebon t.w. 50 euro

Regio –  Tussen nu en 12 september ontvangen ca. 18.000 Drentse woningeigenaren een energiebesparingswaardebon van 50 euro. De waardebon is bedoeld voor een kennismaking met energiebesparende producten.

Haal de warmte in huis

De provinciebrede campagne ‘Haal de warmte in huis’ is gericht op energiebesparing. Drentse gemeente werken samen om woningeigenaren te stimuleren tot kleine energiebesparende maatregelen in huis. Het Drents Energieloket zorgt voor de uitvoering. De campagne loopt tot en met maart 2021.

Zelf kiezen

Woningeigenaren kunnen met deze waardebon zelf gaan kiezen welke energiebesparende producten ze kopen: Ledlampen, isolatiemateriaal voor vloer en/of dak, tochtstrips, radiatorfolie noem maar op. De producten kunnen (online) worden aangeschaft bij diverse bouwmarkten. Daarna kan tot 50 euro worden teruggevraagd via de website www.haaldewarmteinhuis.nl.

Wethouder van de gemeente Midden-Drenthe en voorzitter van het Drents Energieloket Erjen Derks: “Bij deze campagne ligt de focus op het stimuleren en vergemakkelijken van het verduurzamen van de Drentse huizen. De komende periode worden veel projecten gestart, zoals het verstrekken van de waardebon, het voordelig laten optimaliseren van de CV-ketel, collectieve inkoopacties door gemeenten en de Warmtetour, waarbij het Drents Energieloket in de wijken langs komt voor onafhankelijk energieadvies. Zo kunnen inwoners besparen op hun energierekening en komt een duurzaam Drenthe dichterbij.”

Hoe gebruik je de waardebon?
    • Kijk, vóór de aanschaf van producten, op de website voor het beschikbare budget in Drenthe. (Lees ook alle voorwaarden)
    • Schaf de producten aan bij een bouwmarkt of webwinkel.
    • Verzilver de waardebon vanaf 1 september 2020: vul je persoonlijke code uit de brief in en verstuur de aankoopbon via het formulier.
    • Let op: Als je tussen 24 en 31 augustus producten hebt gekocht, vul in het formulier dan 1 september in.

Na controle ontvang je maximaal €50,- retour.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!