Twee Ericanen brengen bezoek aan openluchtzwembad Erica

Erica – Het openluchtzwembad van Erica kon zich vorige week vrijdag verheugen op de komst van twee Ericanen: Jan Peters en Bert Schepers! Twee gulle gevers die even op bezoek kwamen in het door hun ondersteunde openluchtzwembad.

Afgelopen vrijdag brachten de Ericanen Jan Peters en Bert Schepers eventjes een bezoek aan het openluchtzwembad in Erica. Beide heren hebben een flinke financiële bijdrage gedaan ter realisering van het RVS in het ondiepe bad. Om de renovatie te aanschouwen kregen beiden een rondleiding, verzorgd door een aantal bestuursleden en badjuf Mariëlle, en raakten diep onder de indruk van het resultaat.

Zwemseizoen

Het zwemseizoen verloopt tot nu toe best redelijk. Ondanks de latere opening door de corona-maatregelen, zijn er intussen toch alweer zo’n 10.000 bezoekers geweest. De abonnementenverkoop blijft helaas zo’n 40% achter bij de voorgaande twee jaar. Veel mensen worden blijkbaar toch nog gehinderd met de door het RIVM opgelegde maatregelen. En misschien speelt ook het iets mindere weer een belangrijke rol. Echter, de animo voor de zwemlessen is groot: zo’n 60 kinderen oefenen wekelijks voor hun A,B,C- diploma en snorkel en/of zwemvaardigheidsdiploma. Een aantal kinderen gaan, ondanks het korte zwemseizoen, binnenkort afzwemmen voor hun A en B diploma.

Kleuterbad

Nu wacht het kleuterbad nog op een renovatie in het naseizoen. Slechts twee jaar geleden is het kleuterbadje ook al eens opgeknapt, maar het heeft intussen alweer last van een poreuze bodem.

(Foto: Marielle Hensums)