In eindfase verkerende Nachtwacht van Emmen publiekstrekker

Emmen / Rensenpark – De voltooiing van de Nachtwacht van Emmen nadert zijn voltooiing. Ruim 500 bezoekers grepen zondag de kans om een bezoekje te brengen.

In een bijzonder toepasselijke kledij geeft één van de ruim 70 vrijwilligers antwoord op de vragen die door de vele belangstellenden gesteld worden. Gisteren, zondag 26 juli, kwamen er meer dan 500 bezoekers op af. Het was voor de ordebewaker een hele klus om het bezoek in goede banen te leiden. Veel mensen vergeten het, maar de coronamaatregelen gelden nog steeds.

Op de foto hierboven is te zien dat niet iedereen het zo bijzonder interessant vindt, de jongen vindt het blijkbaar maar slaapverwekkende materie.

Maar er is meer te zien naast de in de eindfase verkerende Nachtwacht van Emmen. Nachtwacht_Emmen_6083Nachtwacht_Emmen_6086Meerdere schilders geven demonstraties, en dat ziet er best leuk uit. Ook is er een gratis toegankelijke expositie ingericht. Een enkele schilder gebruikt er moderne technieken bij, al met al een leuk uitje om een bezoekje aan af te leggen.