Triathlon Klazienaveen snelgroeiende ‘Klassieker van het Noorden’

Klazienaveen – De Triathlon van Klazienaveen is als snelgroeiende ‘Klassieker van het Noorden’ bestempeld. Dit valt te lezen op trikipedia.nl.

Klazienavener Thomas van der Wal is een ervaren triatleet en hij verzamelt in 2007 een aantal mede-atleten om zich heen en de eerste wedstrijd wordt gepland op 30 juni in hetzelfde jaar.

Bij deze eerste triathlon van Klazienaveen in 2007 zwemmen de deelnemers nog een afstand van 750 meter heen en weer in het Van Echtenskanaal. Dit trok gelijk al bijzonder veel toeschouwers. Dankzij deze start heeft de triathlon van Klazienaveen in een relatief korte tijd zich de status ‘Klassieker van het Noorden’ weten te verwerven.

NK-triathlon-2016-1-(59)
Foto NK-triathlon-2016 Foto: Henk Lambers
Dames-erediv-2018P1010914
Dames-eredivisie-2018 Foto: Henk Lambers

Het evenement bestaat dan pas sinds 2007, maar heeft intussen al behoorlijk wat grote namen in huis gehaald en kreeg van de NTB (Nederlandse Triathlon Bond) intussen ook vele kampioenschappen toebedeeld. Lees het hele verhaal op: trikipedia.nl

Heller & Heller Triathlon Klazienaveen 2021

Helaas is de Triathlon editie 2020 afgelast, maar de nieuwe datum voor de Heller & Heller Triathlon Klazienaveen 2021 staat intussen al vast: de tweede zondag in juli 2021! Dus zet de datum 11 juli 2021 alvast in je agenda.

Klazienaveen: de snelgroeiende klassieker van het Noorden – WTJ 1577