Noordelijke vakantieperiode zorgt voor ongemakkelijke competitiestart Bedrocks heren

Emmen/Zwolle – Het eerste heren team van Bedrocks is zondag in Zwolle een beetje ongemakkelijk aan de plotseling opgestarte competitie begonnen.

Vanwege de coronamaatregelen is de honkbalcompetitie laat, en ook nog eens precies in de noordelijke vakantieperiode begonnen, waardoor enkele vaste spelers aan het Bedrocks herenteam van Rob Heymans ontbraken.

slagkracht

Met Marijn Krol op de heuvel startten de Emmer mannen goed in de verdediging en aanvankelijk ging het aan slag ook goed, waardoor Bedrocks na de eerste twee innings op voorsprong kwam.

Marijn-Krol-Bedrocks-2020
Marijn-Krol-Bedrocks-2020

Krol verloor echter zijn controle als werper en werd vervangen door de wat minder ervaren Julian Zoeteman die echter ook zijn grip op de slagkracht van de Blue Hawks verloor.

Julian-Zoeteman-Bedrocks-2020
Julian-Zoeteman-Bedrocks-2020

Ook de volgende werpers hadden moeite de slagzone te vinden, waardoor de Hawks leken te gaan “leunen” om zodoende op vier wijd het honk te bereiken. De van heren twee over gekomen Bart-Jan van der Toom werd nog ingezet op de heuvel om de Zwolse slagmannen te stoppen, maar het was te laat om een nederlaag te ontlopen, ondanks dat het Emmer team in de laatste slagbeurt nog schrap zette.

Met een 9-12 eindstand was het een teleurstellende eerste wedstrijd van het seizoen en de laatste voor de zomerstop van de Bedrockers. Lichtpunten in de wedstrijd waren een 2-honkslag door Bart-Jan van de Toom, een fraaie 3-honkslag van Julian Zoeteman en twee prachtige vangballen door linksvelder Kilian Alderlieste.

Pupillen
Pupillenteam-Bedrocks_2020
Pupillen, team 2020.

Met twee oudgedienden Jeffrey Koster en Jasper Vos als gastspelers vertrokken de Emmer pupillen zaterdag naar Zwolle. Het werd een prachtige wedstrijd tegen de Blue Hawks, waarbij het gelijk op ging tot er vier homeruns door de Bedrocks werden geslagen, twee door Jeffrey Koster, eén door Jasper Vos en de laatste door Lars Vroege. Ook lieten de pupillen prachtig veldwerk zien, waarbij het resultaat van de trainingen zichtbaar werd met een 6-8 winst.

De eerstvolgende wedstrijden zijn na de zomerstop in het tweede weekend van augustus.

Foto’s: Teamfoto pupillen: Tim Robben, overige foto’s Bert Springer