Aanbieden huishoudelijke hulp in de zomervakantie lastig voor aanbieder

Regio – Ondersteuning voor huishoudelijke hulp in de zomervakantie is lastig uit te voeren voor de aanbieders.

De zomervakantie is intussen begonnen. Dat betekent dat veel mensen een aantal weken vrij zijn van hun werk. Mooie vooruitzichten voor de vakantiegangers.

Echter in de vakantieperiode is het voor de aanbieders van de schoonmaakondersteuning lastig om voldoende mensen te vinden voor de vervangende huishoudelijke hulp. Hierdoor kan de ondersteuning er de komende vakantieperiode er wat anders uitzien. De hoofdaanbieders doen er alles aan om dit probleem op te lossen. De komende week komt er een oproep voor vakantiekrachten in de Emmer Courant en op social media.

Toch zal de schoonmaakondersteuning deze zomer er anders uit gaan zien. De verschillende aanbieders gaan hierover in gesprek met de cliënten. Hierbij wordt gekeken naar de mogelijkheden. Dit kan betekenen dat de hulp op andere tijden of dagen komt. Of misschien gaat iemand wel op vakantie en is er tijdelijk minder of geen hulp nodig. Het is niet gezegd dat er voor iedereen iets gaat veranderen.

Gezocht

Ben jij op zoek naar de ideale (bij)baan en zie jij het als een uitdaging om cliënten te ondersteunen met het huishouden? In de hele regio Emmen zijn de aanbieders van schoonmaakondersteuning voor de zomervakantie op zoek naar huishoudelijke hulpen/interieurverzorgers. Als huishoudelijke hulp voer je huishoudelijke werkzaamheden uit bij mensen die dit niet (meer) zelfstandig kunnen.

Meer informatie en de vacatures, vindt u op de websites van de (hoofd)aanbieders:

Thalia Thuiszorg:                                    www.thaliathuiszorg.nl
Dokter Schoonmaakorganisatie:   www.dokterschoon.nl
Athomefirst:                                             www.athomefirst.nl
Gemeente Emmen:                               www.emmen.nl

Contact

Als cliënten vragen hebben of problemen ervaren, dan kunnen ze altijd contact opnemen met hun (hoofd)aanbieder.

(Foto: eigen archief)