Festerica plaatst eigen documentaire online!

Erica – Festerica, 7 jaar geleden opgericht door een vriendengroep uit Erica, is intussen uitgegroeid tot het festival voor opkomende rockbands in Drenthe!

Nu plaatst Festerica binnenkort een eigen documentaire over het festival op hun eigen YouTube-kanaal . De film bestaat uit 8 afleveringen van telkens 6 minuten. Deel 1 gaat over het ontstaan van het Festerica-festival en staat vanaf vrijdag 17 juli vanaf 20:00 uur online.

Acht weken achtereen komen o.a. een 10-tal leden van de organisatie aan het woord over het wel en wee van het festival. Verschillende onderwerpen passeren de revue in deze televisie-waardige documentaire. Zo wordt onder andere gesproken over het ontstaan van het festival, hoe het er in de voorbereiding aan toe gaat en wat de organisatoren in de toekomst nog graag willen zien. De filmpjes bestaan uit interviews afgewisseld met archiefbeelden, oude foto’s en bloopers.

Editie 2020 afgelast

Vanwege de corona-maatregelen is Festerica verplaatst naar zaterdag 11 september 2021. Op 12 september 2020 is echter wel een unieke livestream te zien met onder meer live muziek, interviews en columns.

Ontstaan

Festerica is 7 jaar geleden opgericht door een vriendengroep uit Erica. Het festival is gericht op lokale (opkomende) bands en heeft een unieke setting in een bosrijke omgeving. Jaarlijks trekt het festival rond de 1000 bezoekers.

E-mail: festericafestival@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/festerica
YouTube: https://www.youtube.com/results?search_query=festerica

Het Festerica, festival op een meisjesnaam, staat vanaf vrijdag 17 juli vanaf 20:00 uur online!

(Foto: Gea Welleweerd)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!