CBS Braakhekke en VSO Thriantaschool scoren met gezonde voeding

Emmen/Regio – Steeds meer basisscholen in de gemeente Emmen behalen mooie resultaten met lessen over gezonde voeding. Vorige week was het feest op twee basisscholen, CBS de Braakhekke en VSO Trianthaschool.

CBS de Braakhekke in Emmer-Compascuum is vorige week dinsdag beloond met het vignet Gezonde School en de kinderen van de middenbouw van VSO Thriantaschool uit Emmen kregen een kookboek met hun eigen winnende recept. Wethouder Robert Kleine (Jeugd en Onderwijs) overhandigde het themacertificaat en het kookboekje aan de leerlingen.

Kleine: “Ik ben ontzettend trots op de leerlingen en leerkrachten van deze scholen. Ze laten zien dat verstandig eten heel erg leuk én lekker is. Daar voelen de kinderen zich beter door en ze groeien gezonder op.”

Kinderkookwedstrijd

Begin dit jaar wonnen de kinderen van VSO Thriantaschool uit Emmen de kinderkookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’. Het winnende recept “Rainbow veggie crispy chicken” staat op de menukaart van restaurant Parc Sandur en in een kookboek met alle deelnemende recepten.Uitreiking-kookboek-Kindermenu-2.0-(002)

Gezond laten opgroeien

CBS de Braakhekke werkt al jaren om kinderen gezond op te laten groeien en hoopt daar als school een steentje in te kunnen bijdragen. Directrice Joyce Seijbel: “We zijn daarom erg content met deze beloning. Onder andere de invoering van gezonde traktaties werpt haar vruchten af. Gezondere, minder zoete producten geven onze leerlingen meer en langer energie wat de schoolprestaties ten goede komt.”

Vignet Gezonde School

Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Na het behalen van minimaal één themacertificaat mag de school zich gedurende drie jaar een Gezonde School noemen. Inmiddels telt de gemeente Emmen elf gezonde scholen.

Kindermenu 2.0

Provincie Drenthe, Jong Leren Eten en Drenthe Gezond daagden restaurants en basisscholen uit om mee te doen aan de kookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’. Het doel van de wedstrijd is om een lekker, regionaal én gezond kindermenu op de kaart te krijgen bij Drentse restaurants.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!