Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt in Grote Kerk Emmen

Emmen/Regio – Vanochtend reikte burgemeester Eric van Oosterhout de Koninklijke Onderscheidingen (lintjes) uit in De Grote Kerk van Emmen.

Landelijk

Normaal gesproken is de jaarlijkse lintjesregen in april. Door de maatregelen rondom het coronavirus was dat dit jaar niet mogelijk. Landelijk was de uitreiking verplaatst naar vrijdag 3 juli. Hiermee volgde de gemeente Emmen de landelijke richtlijnen van het Kapittel op. Negen inwoners hebben jarenlang vrijwilligerswerk gedaan en werden vanochtend in het zonnetje gezet.

Burgemeester Eric van Oosterhout: ”Eindelijk was het zover. Negen inwoners kregen vandaag hun welverdiende lintje. Met hun familie en de bekenden om zich heen, die het lintje voor hen aangevraagd hebben. Door de coronamaatregelen was de uitreiking met een beperkte groep mensen. Via een live-stream konden de mensen thuis meekijken. De negen gelukkigen kregen het goede nieuws in april telefonisch te horen. Ze hebben er even op moeten wachten, maar vandaag was de feestelijke uitreiking.”

Negen lintjes

In totaal kregen zeven mannen en twee vrouwen een Koninklijke Onderscheiding. Henk Roelofs is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De overige acht personen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.Onder hen ook een echtpaar uit Schoonebeek. Het gaat om het echtpaar Elzing-Ellen. Zij zetten zich al jaren in voor de kerk en doen daarnaast nog meer vrijwilligerswerk. Met zijn 80 jaar is de heer Blaauwgeers de oudste die een onderscheiding kreeg.

1. De heer Jan Blaauwgeers (80 jaar) uit Nieuw-Schoonebeek
– Lid in de Orde van Oranje-Nassau
2. De heer Albert Bruinewoud (67 jaar) uit Klazienaveen
– Lid in de Orde van Oranje-Nassau
3. Mevrouw Miny Elzing-Ellen (72 jaar) uit Schoonebeek
– Lid in de Orde van Oranje-Nassau
4. De heer Lukas Elzing (77 jaar) uit Schoonebeek
– Lid in de Orde van Oranje-Nassau
5. De heer Jan Lucas (72 jaar) uit Schoonebeek
– Lid in de Orde van Oranje-Nassau
6. De heer Anno Schimmel (61 jaar) uit Nieuw-Weerdinge
– Lid in de Orde van Oranje-Nassau
7. De heer Henk Wegkamp (54 jaar) uit Weiteveen
– Lid in de Orde van Oranje-Nassau
8. Mevrouw Dinie Berends (69 jaar) uit Emmer-Compascuum – Lid in de Orde van Oranje-Nassau

(Foto: Jan Anninga)