Laatste AED kast geplaatst door Erkend Overleg Partner Klazienaveen

Klazienaveen – Erkend Overleg Partner Klazienaveen (EOP) heeft Klazienaveen voorzien van kasten voor de bestaande en een nieuwe AED.

Op de foto boven van links naar rechts staan EOP-bestuursleden Henk Gangelhof en Hainie Hemme samen met monteur Abel Detmers van Defibtech, de leverancier van de AED’s en kasten.

Donderdag 16 april werd het (voorlopig) laatste exemplaar geplaatst aan de Kortestraat 2 in Klazienaveen. O.a. voor deze locatie heeft de EOP ook de AED aangeschaft. De andere AED’s waren al op enkele locaties ergens binnen geplaatst.

Overleg

De EOP Klazienaveen heeft in eerste instantie getracht om alle bestaande Automatische Externe Defibrillatoren (AED’s) in beeld te krijgen. Dit alles is door de bestuursleden van de EOP tezamen met bewoners, buurtverenigingen en de FC Klazienaveen overlegd. Hierop konden de groene kasten waarin de AED’s geplaatst zijn aangeschaft worden door de EOP Klazienaveen. Deze groene kasten zijn nu met een AED op een eenvoudig bereikbare plaats buiten, aan de gevel van een woning of gebouw geplaatst.

defibtech_plaatsing_MSL_5054web

Locaties

De door de EOP aangekochte AED’s hangen op verschillende locaties in Klazienaveen:

kaart-Klazienaveen_AED-2020-1
De rode stippen geven een indicatie van de locaties aan

Buurthuis Ons Belang
Buurthuis De Molen
Buurthuis Het Kruidenveld
FC Klazienaveen
Particulier Kortestraat 2
Particulier aan Het Helmkruid 33
Particulier aan de Nobackstraat 2
Particulier aan de Boterbloem 45
Particulier Voeghoutenstraat 108
Wijk en Dienstencentrum Noorderbreedte

Hainie Hemme: “Tezamen met de AED’s die bij de winkels hangen is nu een groot deel van Klazienaveen nu voorzien van AED’s. Mochten er nog meer AED’s aanwezig zijn waarvan wij het bestaan niet weten, dan zouden we het fijn vinden als dat bij de EOP Klazienaveen gemeld wordt. Desgewenst zorgen wij dan voor een kast.”

Hoe werkt het systeem?

Bij een noodgeval wordt er altijd gebeld naar 112. Bij de melding worden in de directe omgeving waar het noodgeval is, een vijftal EHBO’ers met een reanimatiediploma gealarmeerd. De plaatsing en het gebruik van de AED’s gebeurt dan ook onder de supervisie van de Hartstichting. De EHBO’ers zijn in het bezit van de toegangscode en bezitten daarnaast de kennis en ervaring voor het bedienen van het draagbare reanimatieapparaat wat gebruikt kan worden om mensen met een hartstilstand te helpen.

Anti-diefstal

AED’s zijn nogal kostbare apparaten en zijn daarom uitgerust met uitgebreide beveiligingen, onder andere met bijvoorbeeld een GPS-tracker.GPS_diefstal-logoMSL_5041web

 

Defibtech_MSL_5028web
De aanschaf en plaatsing van de kasten en AED’s is tot stand gekomen met medewerking van het bedrijf Defibtech.

EOP Klazienaveen, Samen staan we sterk!

Website: eop-klazienaveen.nl
E-mail: info@eop-klazienaveen.nl

error: De inhoud van deze website is beschermd !!