Raadslid Wakker Emmen trekt aan bel bij gemeente na opnieuw auto te water

Klazienaveen – Raadslid Wakker Emmen, Karien Velzing, trok aan de bel bij de gemeente Emmen nadat dat er onlangs opnieuw een auto te water raakte in het centrum van Klazienaveen.

De in Klazienaveen woonachtige 41-jarige Karien Velzing, is al gedurende enkele jaren actief als gemeenteraadslid voor Wakker Emmen. Nadat er binnen korte tijd achtereen opnieuw een auto te water raakte in het centrum van Klazienaveen, stuurde zij een e-mail naar de gemeente Emmen over dit toch wel dringende onderwerp.

**De tweede auto was vermoedelijk geparkeerd aan de aan de Langestraat ter hoogte van bakkerij Puur Ambacht (voorheen bakkerij Ten Napel). Ter plaatse zijn parkeervakken ingedeeld waar een blauwe parkeerschijf gebruikt dient te worden. Ook is er wat ruimte naast/onder de klok wat géén parkeervakken zijn.**

E-mail gemeente

Velzing mailde richting gemeente het volgende:  “Aan het eind van de parkeervakken behoort een betonrand, biggenrug genoemd, te liggen. Maar bij het begin van de parkeerstrook nabij de klok is dat niet het geval. Ook bij één of meerdere parkeervakken ontbreekt zo’n biggenrug. Misschien handig dat daar iets aan gedaan wordt?”

Corona maatregelen

Velzing: “Je moet er toch niet aan denken dat je auto te water raakt? Door welke oorzaak dan ook. Door de regelgeving rondom het Coronavirus nemen ouders hun kinderen zo weinig mogelijk mee de winkels in.”

“Stel je eens voor,” vervolgt Velzing, “dat je kind(eren) in de auto ‘even’ moeten achterblijven. (Dit geldt vooral voor alleenstaande moeders of vaders) Gelukkig voor de twee laatste water-ongevallen was er slechts materiële schade voor de autobezitters.”

Opgelost

De Gebiedsopzichter van de gemeente Emmen reageerde redelijk snel ‘dat het probleem’ zo snel mogelijk opgelost zou worden. Velzing: “Afgelopen donderdag 16 april was ik in het centrum voor een boodschap en zag dat de Biggenruggen al waren aangebracht! Fijn dat het zo snel is opgepakt door de gemeente. Op naar een veiliger Klazienaveen centrum!

Handrem

De Biggenruggen zijn intussen op alle parkeervakken langs het stukje Langestraat  geplaatst. Ook op die plekken waar geen parkeervakken ingedeeld zijn! Let wel, een stukje veiligheid heeft de automobilist zelf in handen bij het parkeren ter plaatse, een Biggenrug is slechts een kleine betonnen verhoging. Gebruik daarom naast je versnelling ook de handrem!