Financiële ondersteuning voor leefbaarheid in dorpen en wijken

Emmen / Regio – Een aantal ingezonden ideeën voor de leefbaarheid in dorpen en wijken krijgen een financiële ondersteuning vanuit de gemeente. Er is een bedrag van €87.000 voor de ingestuurde ideeën beschikbaar gesteld.

Initiatieven

Vloerafdekking en een mobiel podium in Nieuw Weerdinge, een renovatie van het dorpshuis in Zandpol en een bijdrage aan stallen voor de kinderboerderij van Villa Vita in Emmer-Compascuum: daarvoor stelt de gemeente Emmen €87.000 beschikbaar. Deze drie initiatieven ontvangen subsidie uit de Stimuleringsregeling Dorpen en Wijken om leegstand, achterstallige onderhoud of verloedering in dorpen en wijken aan te pakken.

Stimuleringsregeling

Elk half jaar biedt de gemeente de mogelijkheid om subsidie uit de stimuleringsregeling aan te vragen voor de uitvoering van ideeën in dorpen en wijken die bij kunnen dragen aan een aantrekkelijke omgeving. Wethouder René van der Weide: ” De initiatieven uit Nieuw-Weerdinge, Zandpol en Emmer-Compascuum kunnen met een gemeentelijke bijdrage, wat kunnen betekenen voor de leefbaarheid in het dorp. Dat is precies waarvoor deze regeling in het leven is geroepen”.

Nieuw Weerdinge

De sporthal van Nieuw Weerdinge kan binnenkort ook gebruikt worden voor andere activiteiten dan alleen sport. Met de subsidie van €23.152,- kunnen zij nu een mobiel podium en vloerafdekking aanschaffen.

Zandpol

Een sociale plek in het dorp, dat is wat dorpshuis het Trefpunt is voor Zandpol. Met het aanpassen van de keuken en vervangen van meubilair kunnen er meer activiteiten worden aangeboden in het dorpshuis. Hiervoor ontvangt het Trefpunt €20.000,-.

Emmer-compascuum

In Emmer-Compascuum wordt de laatste hand gelegd aan zorgboerderij Villa Vita. Door een bijdrage van €44.198,- uit het stimuleringsfonds is er onder andere stalruimte gebouwd voor een kinderboerderij. Naast een werkplek voor de bewoners van de zorgboerderij wordt dit een openbare plek voor alle inwoners van het dorp.

Directeur van Villa Vita, Ricardo Fecken: ”De subsidie die wij van de gemeente hebben mogen ontvangen kwam op het perfecte moment. Wij willen het beste voor onze cliënten maar willen ook zeker iets betekenen voor de maatschappij en het dorp Emmer-Compascuum. De subsidie gebruiken wij volledig om de kinderboerderij, de kiosk (voor een lekkere kop koffie of een versnapering voor de mensen uit het dorp) en het terrein daaromheen zo goed en mooi mogelijk vorm te geven.

Wij hopen iedereen te mogen verwelkomen wanneer het Coronavirus weer voorbij is en we elkaar weer mogen ontmoeten. Gemeente Emmen, en iedereen die ons een warm hart toedraagt bedankt! Ook van de bewoners van Villa Vita!”

Stimuleringsregeling Dorpen en Wijken

Met de Stimuleringsregeling Dorpen en Wijken kunnen stichtingen en verenigingen met draagvlak van bewoners financiële ondersteuning aanvragen voor de verbetering van hun leefomgeving. Initiatiefnemers kunnen nog tot uiterlijk 31 mei een aanvraag indienden.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!