15-Jarige handbalspeelster Daphne Luchies naar PCA Kwiek Raalte

Klazienaveen / Raalte – De 15-jarige jeugdinternational van Oranje U16 Daphne Luchies is de nieuwe aanwinst van PCA Kwiek Raalte. In het nieuwe seizoen gaat Daphne in de eredivisie spelen voor haar nieuwe club.

Daphne komt uit Klazienaveen en is via handbalvereniging Actief te Klazienaveen op 12-jarige leeftijd naar E&O in Emmen gegaan. Op haar 14e is ze doorgestroomd naar dames 1 van Misker/E&O, spelend in de eerste divisie. Doordeweeks zit de opbouwspeelster op de Handbalacademie op Papendal en volgt daarnaast haar VWO-opleiding in Arnhem.

De nieuwe trainer/coach van PCA Kwiek Lars Hoogeveen -woonachtig in Klazienaveen-  is, ondanks de huidige bezorgde tijden, druk doende met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. En is daarom verheugd met de komst van Daphne. ‘Daphne is een talentvolle speelster met veel potentie. Dat ze op deze jonge leeftijd al in de eerste divisie af en toe het verschil kan maken zegt
genoeg. Ze is een speelster die strijd kan leveren, weet heel goed wat ze wil en zet daar dan ook alles voor in’, aldus Hoogeveen.

Daphne zelf is ook blij met de overstap zo laat ze weten. ‘Ik denk dat PCA Kwiek qua speelstijl en ambities prima bij me past en verwacht dat ik me hier verder kan ontwikkelen als speelster.’

(Foto: Joep Hendriks)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!