Politie controleert ook in Klazienaveen op onderling afstand houden!

Klazienaveen – Er geldt een samenscholingsverbod in verband met het tegengaan van de verspreiding van het Coronavirus. De politie controleert hierop actief, zo ook in Klazienaveen!

Het weer is dan ook erg uitdagend met een zonnetje en een heerlijke voorjaarstemperatuur. Toch is het van de zotte dat de politie erop moet controleren dat de mensen hun eigen veiligheid, en dat van anderen niet uit het oog verliezen.

Er geldt immers een landelijk (lees bijna wereldwijd!) verbod om dicht bijelkaar te verblijven, en om in ieder geval minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden. De meeste mensen gaan met de huidige, tijdelijke regels respectvol om, maar helaas nog niet iedereen.

Ook zondagmiddag 5 april ging het in centrum Klazienaveen een beetje mis. Het leek vanaf een afstand wel heel erg gezellig en stonden en zaten er veel  mensen dichtbij bij elkaar. Gelukkig kwam de politie even later ter plaatse om de aanwezigen op hun gedrag en verantwoording aan te spreken.

Of de politie alleen voor dit voorval ter plaatse kwam, of dat er een andere reden voor was en hierbij alleen waarschuwend of ook verbaliserend heeft moeten optreden, is niet bekend. Wij hielden in ieder geval veel meer dan 1,5 meter afstand….coronacontrole 2020 (2)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!