Zelfstandige sporthallen en zwembaden krijgen subsidie gemeente Emmen

Emmen / Regio – Zelfstandige sporthallen en zwembaden kunnen op hulp van de gemeente Emmen rekenen. Het onderhoud aan geprivatiseerde sporthallen en zwembaden komt hierdoor waarschijnlijk niet in de problemen.

Stichting sporthal Nieuw-Weerdinge, Stichting sporthal Erica, stichting Openluchtzwembad de Wieke, Stichting Openluchtzwembad Emmer-Compascuum en Stichting zwembad de Wiekslag moeten noodzakelijk onderhoud plegen om weer een aantal jaren vooruit te kunnen.

Omdat zij een deel van dat geld niet hebben, schiet Gemeente Emmen te hulp met een subsidie vanuit de knelpuntenpot om de accommodaties in de dorpen en wijken te kunnen behouden.

knelpuntenpot

Elk jaar kunnen geprivatiseerde sporthallen en zwembaden een aanvraag doen om subsidie uit deze knelpuntenpot te ontvangen. Ze kunnen hierdoor (onvoorzien) noodzakelijk onderhoud te financieren waarvoor zij zelf de financiële middelen niet (volledig) hebben. De accommodatie kan daardoor weer aan de eisen van deze tijd voldoen en dus weer een hele tijd vooruit. En dit bevordert dan weer de leefbaarheid in dorpen en wijken. Zo behoudt iedere inwoner de mogelijkheid te kunnen bewegen, of dat nu in een sporthal of zwembad is.

Wethouder René van der Weide: “We willen graag dat onze inwoners bewegen. Dan moeten de sportaccommodaties in dorpen en wijken wel goed op orde zijn. Stichtingen doen hun uiterste best om rond te komen, maar grote uitgaven in het onderhoud kunnen zij niet financieren. Door bij te dragen vanuit deze regeling kunnen we de stichtingen helpen om dit toch mogelijk te maken”.

(Foto archief: Marielle Hensums)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!