Mogelijk uitgifte nieuwe bouwkavels Klazienaveen

Klazienaveen / Emmen – Om woningbouw in Klazienaveen mogelijk te maken, onderzoekt de gemeente Emmen momenteel twee mogelijke nieuwe locaties voor de uitgifte van een aantal bouwkavels.

eerste ontwerp gebiedsplan

Het gaat hierbij om bouwkavels aan De Doole en het Kruiwerk. Als de resultaten van een aantal verkennende onderzoeken (o.a. archeologisch en geluidsonderzoek) positief zijn, wordt een eerste ontwerp van het gebied gemaakt. Omwonenden krijgen later dit jaar een uitnodiging om mee te denken over de plannen.

Wethouder Jisse Otter: “In Klazienaveen zijn geen vrije bouwkavels voor particulieren meer, terwijl wij merken dat er veel vraag naar is. Wij verwachten dat er op termijn ruimte vrij komt, onder andere door nieuwbouw voor openbaar onderwijs. Maar dat kan nog jaren duren. Daarom onderzoeken wij de mogelijkheden voor het uitgeven van kavels op de kortere termijn.”

Zes middelgrote bouwkavels aan De Doole

De beoogde nieuwe locatie aan de Doole is het grasveld aan de Broekweg, waar vroeger een kleuterschool stond en postduivenvereniging de Snelvlucht. Er is hier mogelijk ruimte voor zes middelgrote kavels met twee vrijstaande woningen en vier twee-onder-een kapwoningen.

Elf royale bouwkavels aan het Kruiwerk

Als mogelijke nieuwe locatie voor kavels aan het Kruiwerk kijkt de gemeente naar een deel van het gebied ten zuiden van het volkstuinencomplex aan het Kruiwerk, links van de Plecht. Op deze locatie zijn mogelijkheden voor elf royale kavels voor vrijstaande woningen.Kruiwerk_2019-werkzaamheden-(2)web

error: De inhoud van deze website is beschermd !!