Bedrocks onttroont als Nederlands kampioen Baseball5

Emmen/Amsterdam  – Op het tweede NK Baseball5 heeft Bedrocks uit Emmen de landstitel niet kunnen prolongeren. Met twee seniorenteam, een U15 jeugdteam en tientallen supporters was Bedrocks met de spelersbus van FC Emmen zaterdag naar Amsterdam getogen.

U15 Jeugdteam3-Bedrocks-Team-U15-1-DSC0042603

De jeugd leverde een goede prestatie met een vierde plek. Vooral de winst in de eerste wedstrijd tegen Tiger Hawks baarde opzien door de hoge uitslag van 27-0 In de tweede wedstrijd werd verloren van de latere kampioen Amsterdam Warriors. De rest van de poulewedstrijden werden gelijk gespeeld waardoor in de troostfinale de laatste kans op brons nog bestond. In een zinderend spanende wedstrijd tegen het team van Baseball Academies Scimitars werd echter nipt verloren.

Kruisfinales1-Bedrocks-team-11-DSC0044501

Bedrocks 1 begon met een gelijkspel tegen TYBB dat door TYBB gevierd werd als een overwinning. Daarna was er een 5-3 overwinning op de Combats. De derde wedstrijd tegen Extra Innings dat vrijwel geheel uit hoofdklasse honkballers en softbalsters bestond werd met 4-2 verloren waardoor in de laatste poulewedstrijd werd bepaald welk team naar de kruisfinales door gingen.

In een zinderende wedstrijd werd het 1-1 tegen Tiger Hawks, waardoor de Tiger Hawks uiteindelijk op runsaldo verder mochten strijden voor de medailles. In de strijd om plek 7 waren de Emmenaren verlost van de druk en werd dan ook gewonnen.

Tweede Team1-Bedrocks-team-2021

Het tweede team begon goed aan het toernooi met een nipt verlies van de Casuals in de eerste wedstrijd. Vervolgens werd verloren van Code Geel met 4 internationals in de gelederen, Baseball Academies Scimitars, en de latere toernooiwinnaar Handsome 8.

Ondanks het teleurstellende resultaat arriveerde het goed gemutste Bedrocks gezelschap net voor aanvang van de wedstrijd Emmen-VVV weer op de Meerdijk.

(Foto’s: Bert Springer)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!